Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Proiect incendiar: britanicii au instalat un motor de Nissan GT-R cu 1,000 CP sub capota Navara

29 Mai 2020 - 15:18
Denis Godorozea
Compania SB Motorsport, situată la 80 kilometri de Londra, este vestită în Marea Britanie şi în lumea sporturilor cu motor pentru bolidul lor Nissan GT-R, modificat special pentru cursele de drift. Britanicii au făcut spectacol cu maşina niponă anii precedenţi, însă criza pandemică provocată de coronavirus a anulat în totalitate toate competiţiile auto. În aceste condiţii, însă, britanicii şi-au propus să pună în aplicare o idee concepută mai demult, să dezvolte un bolid de curse pe baza pick-up-ului Nissan Navara.
Proiectul nu este deocamdată finalizat, iar echipa nu oferă prea multe detalii tehnice, însă într-un interviu pentru Road and Track au relatat despre dificultăţile cu care s-au confruntat în implementarea ideei nebunatice — cele două modele, complet diferite, se disting prea mult din punct de vedere tehnic. Astfel, nu poţi simplu să montezi un motor de GT-R sub capota lui Navara.
În imaginea de mai sus puteţi vedea cam cum a avut loc procesul de montare a motorului — pentru această procedură specialiştii SB Motorsport s-au văzut nevoiţi să demonteze caroseria pick-up-ului, inclusiv bena, de pe platforma cu cadru dur. Ulterior, toate elementele noi, precum motorul, cutia de viteze şi suspensia modificată, sunt montate iniţial pe platformă, iar apoi este din nou montată caroseria.
Deocamdată cei de la SB Motorsport nu au relatat despre caracteristicile dinamice, însă sunt convinşi, că Navara cu substratul tehnic preluat de la GT-R va fi la fel de savuros şi manevrabil, precum un sportcar nipon pe pista de curse. Totodată, tunerii promit să injecteze în unitatea V6 de 3.6 litri o putere monstruoasă de 1,000 CP şi să pregătească un pachet de modificări exterioare corespunzătoare caracterului modificat al pick-up-ului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter