SUV, coupe şi plug-in hibrid: noul BMW X2 xDrive25e

27 Mai 2020, 13:14
Ilie Toma
În avalanşa de premiere de la BMW de astăzi s-a regăsit şi un model extrem de interesant pentru amatorii SUV-uri stilate cu propulsie plug-in hibridă: noul BMW X2 xDrive25e.
De fapt, oficial, conform celor de la BMW, X2 nu este un SUV, ci un SAC — adică un Sport Activity Coupe, la fel ca şi X4 sau X6. Iar în segmentul dimensiunilor sale, noul X2 plug-in hibrid este primul model cu o asemena propulsie. Haideţi să vedem şi ce anume aduce noul sistem plug-in hibrid.
Ei bine, e vorba de combinarea unui motor turboaspirat de 3 cilindri şi 1.5 litri, cu un electromotor. Motorul pe benzină dezvoltă o putere maximă de 125 CP şi 220 Nm şi-şi poate trimite forţa doar roţilor faţă. Electromotorul e localizat pe puntea spate, are o putere maximă de 95 CP, un cuplu de 165 Nm şi poate pune în mişcare doar puntea posterioară.
Energia e stocată într-o baterie de 10.0 kWh, din care utilizabili sunt 8.8 kWh. Aceasta asigură o autonomie pur electrică de aproximativ 57 km.
Dacă aţi citit cumva deja ştirea noastră de azi cu MINI Countryman, probabil aveţi un deja-vu. Evident, versiunea plug-in hibrid a acelui MINI Countryman şi BMW X2 xDrive25e împart acelaşi substrat tehnic. La fel ca acolo, puterea cumulată a întregului sistem poate ajunge la 220 CP şi 385 Nm.
Alte premiere ale grupului BMW de azi:
BMW Seria 5 facelift
BMW Seria 6 Gran Turismo facelift
MINI Countryman facelift
0
2,094
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!