Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Salonul auto de la Geneva ar putea să nu mai aibă loc nici în 2021

27 Mai 2020 - 15:18
Ilie Toma
Atunci când a fost anulat salonul auto de la Geneva, în primăvara acestui an, pe fundalul primelor cazuri de coronavirus din Elveţia, noi preziceam că anularea, oricât ar fi fost ea de necesară şi adeverită, ar putea însemna începutul sfârşitului pentru acest eveniment notoriu din lumea auto.
Acum am primit noi informaţii de la organizatorii renumitului salon auto. În primul rând, aceştia şi-au calculat pierderile aduse de anularea din acest an: cca 11 milioane de franci elveţieni. În lumina acestor pierderi, fundaţia responsabilă de organizarea salonului de la Geneva a solicitat consiliului cantonal din Geneva un suport financiar pentru a trece prin această perioadă dificilă.

Consiliul i-a aprobat fundaţiei un împrumut de 16.8 milioane de franci, însă i-a înaintat şi câteva condiţii, printre care asumarea organizării ediţiei din 2021 şi delegarea atribuţiilor de organizare către Palexpo SA, compania deţinătoare a halelor în care se organizează salonul auto.

Surprinzător, dar fundaţia organizatoare a salonui auto a refuzat aceste condiţii şi, implicit, şi împrumutul oferit de autorităţi, motivând că delegarea organizării în mâinile celor de la Palexpo ar însemna încălcarea misiunii cu care a fost creată fundaţia acum mai bine de 100 de ani. De asemenea, cel mai dureros anunţ vine în raport cu ediţia din anul 2021: organizatorii menţionează că pentru ediţia din anul viitor se ciocnesc de reticenţe din partea celor mai mari producători auto, care-i sfătuiesc pe cei din Geneva să nu organizeze salonul în 2021 şi poate să se gândească la cel din 2022. În acest context, fundaţia nu-şi poate asuma în faţa autorităţilor obligaţia de a organiza o ediţie fără expozanţi, acesta fiind un alt motiv din care aceştia au refuzat împrumutul de la cantonul elveţian.
Iar acestea fiind spuse, putem fi aproape siguri că salonul auto de la Geneva nu va avea loc nici în anul 2021 şi cine ştie câţi ani după asta.

Vă amintim, organizatorii şi-au atras un val enorm de critici din partea pasionaţilor, a presei şi a producătorilor auto pentru că au tergiversat anularea până în ultimele zile înainte de inaugurare, aşteptând o interdicţie formală din partea autortăţilor pentru evenimentele mai mari de 50 de persoane, dar împunându-i, practic, pe toţi să cheltuie bani pentru organizare şi bilete de călătorie spre Geneva, care nu au mai putut fi anulate sau rambursate în ultimul moment.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter