Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Tesla Model 3, ciopârţită pentru a deveni decapotabilă

28 Mai 2020 - 15:47
Redacţia PiataAuto.md
Nebănuite sunt căile tuningului uneori. Tesla şi-a început istoria prin a produce un Roadster, dar în prezent nu mai are în gamă o decapotabilă. Sună a provocare suficientă pentru nişte meşteri americani, care să se apuce de rezolvat „problema”.
Un atelier de conversii auto din California, numit Newport Convertible Engineering, a anunţat acum două luni că va demara lucrările pentru a crea o Tesla Model 3 decapotabilă. Atelierul are ceva experienţă în modificări, întrucât activează de 37 de ani, tăind acoperişuri la SUV-urile Range Rover şi chiar sportcar-uri precum Nissan GT-R, iar in 2014 aceştia au început a „tăia” şi sedanul Model S al celor de la Tesla pentru a-l transforma în cabrio.
Ei bine, acum munca asiduă a luat sfârşit, iar primul exemplar Model 3 „Cabrio” este gata. Cei de la atelier i-au tăiat maşinii acoperişul, dar au lăsat montanţii mediani întregi, unindu-i cu o bară de legătură. Scopul acesteia e de a păstra cât se poate din rigiditatea torsională a maşinii, dar şi de a susţine noul acoperiş textil, atunci când acesta e închis. De asemenea, tot aici sunt localizate şi câteva dintre camerele şi radarele Teslei pentru sistemul Autopilot, iar tăierea lor ar fi compromis o funcţionalitate importantă a modelului.
Şi-ar dori cineva o asemenea ciopârţite a proaspătului său Tesla Model 3? Greu de spus, mai ales dacă ne gândim cât costă toată transformarea: între 30,000 şi 40,000 dolari dacă vrei acoperiş acţionat la buton. Asta fără a lua în calcul preţul maşinii propriu-zise, desigur.

Apropo, noi am testat Tesla Model 3 în Moldova, acum un an, neciopârţită, desigur. Aici găsiţi testul drive.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter