Tesla a reuşit să înregistreze creşteri de vânzări în Germania chiar şi în ciuda pandemiei!

8 Mai 2020, 16:19
Denis Godorozea
În timp ce vânzările auto sunt în continuă scădere în Europa de pe urma crizei pandemice provocate de coronavirus Covid-19, Tesla este printre puţinele companii care reuşesc să înregistreze creşteri de vânzări chiar şi în ciuda autoizolării şi restricţiilor impuse pentru a preveni răspândirea infecţiei.
Ei bine, acest lucru a fost posibil în mare parte pe fundalul creşterii interesului pentru electromobile în Europa, care chiar a sporit pe perioada autoizolării, iar în mare parte succesul se datorează vânzărilor online bine puse la punct de Tesla în Europa — clienţii au posibilitatea de a comanda un electromobil cu livrare la domiciliu chiar în câteva click-uri.
Un exemplu în acest sens este piaţa germană, care a înregistrat o scădere a vânzărilor în luna aprilie cu 61%, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Astfel, dacă constructori precum Volkswagen şi Mercedes-Benz au înregistrat scăderi de vânzări cu 64% şi, respectiv, 71%, Tesla a raportat o creştere de 10% în luna aprilie în Germania. De menţionat, însă, că spectaculoasă este doar creşterea procentuală, pe când numărul total de automobile vândute în aprilie este infim în raport cu totalurile pieţei auto germane — 635 electromobile.
0
1,508
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!