Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota Urban Cruiser revine într-o ipostază complet diferită! Prima imagine a fost publicată în web

15 Mai 2020 - 11:42
Denis Godorozea
SUV-urile compacte urbane au devenit un mainstream foarte răspândit pe parcursul ultimului deceniu, iar cei de la Toyota se pare că abia acum au decis să intre în acest segment, prin lansarea compactei Yaris Cross, dedicate pieţei europene. Însă niponii au fost printre puţinii producători auto, care ofereau asemenea modele şi între anii 2000-2010, unul dintre acestea fiind renumitul Urban Cruiser, care a şi eşuat pe piaţă şi a fost eliminat din gamă după o carieră de 6 ani. Ei bine, acum cei de la Toyota pregătesc să relanseze modelul, însă într-o ipostază cu totul diferită.
Maruti Suzuki Vitara Brezza şi Toyota Urban Cruiser

După cum sugerează imaginea de mai sus, noua generaţie Toyota Urban Cruiser nu are tangenţe cu predecesorul, decât denumirea. De fapt este vorba despre un nou caz de badge-engineering, iar de această dată niponii au preluat modelul Suzuki Vitara Brezza pentru noul lor model. Prima imagine cu Urban Cruiser demonstrează că decât câteva modificări estetice minore, cele două SUV-uri compacte vor fi identice, în special din punct de vedere al substratului tehnic.
Vitara Brezza, pe de altă parte, este un model mai special în gama celor de la Suzuki, care este diferit de modelul Vitara cunoscut în ţara noastră — având un limbaj stilistic şi proporţii asemănătoare, Vitara Brezza are un substrat tehnic original, special adaptat pieţei din India. De altfel, se pare că noua Toyota Urban Cruiser va fi un model dedicat strict acestei pieţe asiatice.
Toyota Urban Cruiser de generaţie nouă este roada parteneriatului încheiat de cei doi constructori, conform căruia va avea loc un schimb de modele — se zvoneşte că cei de la Suzuki vor lansa pe anumite pieţe modelele Corolla şi RAV4 cu propria emblemă, pe când Toyota va avansa pe pieţele asiatice pe baza gamei Suzuki.
Potrivit presei locale, Toyota Urban Cruiser va fi un model mai accesibil decât Vitara Brezza, oferind o listă mai modestă de opţionale. Sub capota crossover-ului se va situa benzinarul aspirat natural de 1.5 litri, preluat fără modificări de la Maruti Suzuki Vitara Brezza — unitatea respectivă dezvoltă 105 CP şi se cuplează standard la cutia manuală cu 5 trepte. Opţional este disponibilă o cutie automată cu 4 rapoarte. Curios este că cei de la Maruti Suzuki oferă şi o motorizare micro-hibridă pentru acest propulsor, care va fi preluată şi de Toyota.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter