UAZ Hunter electric costă cât un Tesla Model 3 nou-nouţ! Merită banii?

5 Mai 2020, 13:02
Denis Godorozea
Chiar dacă autorităţile Federaţiei Ruse nu impun standarde de siguranţă şi poluare la fel de severe precum cele din Europa sau America de Nord, e de mirare cum de se încumetă constructorii auto din Rusia să tot producă maşinile alea sovietice, devenite acum de-a dreptul arhaice, precum renumitele UAZ-451 şi UAZ-469, redenumit acum două decenii în UAZ Hunter. Denumirea e cea mai strigătoare modificare aplicată modelului conceput acum peste jumătate de secol, pe când substratul tehnic e aproape acelaşi.
Ei bine, ruşii îndrăznesc nu doar să producă aceste maşini în continuare, dar să lanseze tot mai multe versiuni noi, cică "speciale", precum e şi versiunea prezentată în această ştire. Aceasta este cu totul specială, de altfel, or are un substrat tehnic 100% electric, dar nu ruşilor le aparţine creaţia.
UAZ Hunter a ajuns pe mâna cehilor MW Motors, care şi-au propus să dezvolte un offroader cu totul spartanic, dar inovator din punct de vedere al sistemului de propulsie. De altfel, noua creaţie aşa a şi fost numită — MWM Spartan. Motorul termic arhaic de 2.7 litri a fost eliminat în totalitate, în locul lui fiind situat un motor 100% electric, dar cehii nu au relatat şi despre caracteristicile lui. Iniţial se anunţau două versiuni de baterii, de 56 şi 90 kWh, însă până la momentul lansării comerciale s-a decis păstrarea doar bateriei incipiente, care promite o autonomie de circa 200 km. Suficient pentru aventuri în offroad, zic cehii.
Pentru a menţine posibilităţile pe teren accidentat şi offroad, cei de la MW Motors au păstrat cea mai mare parte a substratului tehnic, cu excepţia motorului termic, iar astfel MWM Spartan are şi o transmisie clasică permanentă.
Lansarea comercială va avea loc în vara acestui an, iar curios este că cehii planifică să vândă electromobilul doar în ţări cu trafic pe stânga, precum Marea Britanie, Australia, Africa de Sud şi Japonia. Preţul versiunii incipiente este de circa 40,000 euro, sau cam cât costă 4 unităţi clasice UAZ Hunter sau un electromobil Tesla Model 3! Întrebarea e dacă merită acest offroader aceşti bani, ţinând cont de substratul tehnic extrem de înapoiat, confort minim şi siguranţă de 0 stele.
0
2,289
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!