UPDATE Benzi dedicate transportului public: autorităţile vin cu precizări pentru noul marcaj şi indicatoare rutiere

19 Mai 2020, 10:49
Denis Godorozea
Autorităţile municipale au venit cu câteva precizări importante cu referire la benzile dedicate transportului public din centrul capitalei. Amintim că în noaptea dintre 18 şi 19 mai 2020 în centrul Chişinăului a fost aplicat marcajul rutier distinctiv pentru transportul public, iar cu câteva săptămâni mai devreme pe aceste străzi au fost instalate indicatoare rutiere specifice.
Potrivit informaţiilor publicate de viceprimarul municipiului Chişinău, Victor Chironda, de astăzi echipajele Inspectoratului Naţional de Securitate Publică (INSP) vor patrula centrul capitalei pentru a preveni încălcările comise de şoferi şi pentru a asigura buna funcţionalitate a noilor benzi de circulaţie dedicate transportului public.
În conformitate cu noile prevederi, este interzisă oprirea şi parcarea pe strada Puşkin pe benzile extreme stânga şi dreapta prin indicatorul "Oprire interzisă" (3.31), banda din partea dreaptă a carosabilului fiind marcată cu dungi neîntrerupte de culoare galbenă (1.4), cu aplicarea inscripţiei "BUS" (1.23) şi reprezentarea grafică a simbolului "bicicletă" (6.6.8). Staţiile de aşteptare a transportului public sunt marcate cu dungi specifice (1.17.1). Şoferii transporturilor personale pot doar să intersecteze benzile dedicate transportului public pentru virare la dreapta, în intersecţii sau intrări/ieşiri în curte. Deplasarea pe benzile dedicate este interzisă.
Oprirea pentru îmbarcarea/debarcarea pasagerilor, inclusiv de către maşinile de taxi, este admisă doar în locurile unde nu este interzis prin indicatoare acest lucru şi doar pe benzile extreme din stânga. Parcarea pe strada Puşkin este permisă doar în locurile special amenajate şi marcate prin indicatoare rutiere.
Totodată, viceprimarul a confirmat că banda dedicată transportului public poate fi utilizată şi de ciclişti, în premieră pentru oraşul Chişinău. Cicliştii şi şoferii de transport public sunt îndemnaţi să manifeste prudenţă maximă.
0
4,151
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!