Una dintre cele mai mari şi vechi companii de chirie auto îşi anunţă falimentul

6 Mai 2020, 16:06
Denis Godorozea
SUA este cel mai afectat stat din lume de pandemia de coronavirus Covid-19. ţara nord-americană înregistrează recorduri dramatice cu numărul de infectaţi, aici fiind confirmate peste 1,225,000 cazuri de infectare. Din cauza măsurilor de combatere a răspândirii infecţiei şi autoizolării, însă, SUA trece şi printr-o criză financiară profundă, iar primele victime în rândul companiilor mari încep deja să apară.
Este şi cazul companiei Hertz, unul dintre cei mai mari prestatori de automobile în chirie — gigantul fondat în 1918 va falimenta. Potrivit presei americane, cererea pentru servicii de chirie auto şi car-sharing s-au prăbuşit în SUA, iar acest fapt a dus la scăderea preţului acţiunilor companiei pe bursa de valori cu 73% pe parcursul ultimilor 3 luni.
În prezent, Hertz are datorii de circa 17 miliarde dolari, iar pentru a acoperi o parte din această sumă, compania va fi nevoită să vândă întreg parcul de automobile, valoarea estimativă a căruia este de circa 13.4 miliarde dolari. Însă o asemenea vărsare de oferte pe piaţa automobilelor rulate va prăbuşi imediat preţurile, pe când cererea este aproape nulă, transmite Bloomberg. Totuşi, există şanse mici că Hertz va putea identifica o soluţie cu creditorii, însă deocamdată negocierile nu au nici un succes.
0
2,845
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!