(VIDEO) Doi şoferi s-au ales cu dosare penale după ce au înjurat inspectorii de patrulare

13 Mai 2020, 17:23
Denis Godorozea
Doi şoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistaţi conducând mijloace de transport sub influenţa drogurilor, dar şi pentru insultele aduse la adresa inspectorilor de patrulare după ce au fost opriţi.
Cazul a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 12 mai 2020, pe una din străzile capitalei. Inspectorii de patrulare au oprit o motocicletă Suzuki după ce şoferul a încălcat regulamentul de circulaţie. Bărbatul a manifestat, însă, un comportament agresiv, insultând angajaţii Inspectoratului Naţional de Securitate Publică (INSP). Ulterior în ajutprul făptaşului a venit un al doilea bărbat, care a manifestat un comportament similar în adresa inspectorilor. Pentru comportamentul antisocial cei doi bărbaţi, ambii de 32 ani, au fost reţinuţi şi transportaţi la inspectoratul de poliţie pentru identificare. Poliţia precizează că în momentul reţinerii cei doi au opus rezistenţă şi au deteriorat uniformele angajaţilor INSP.

Pentru comportamentul agresiv cei doi şoferi au fost transportaţi şi la Dispensarul Republican de Narcologie, iar testul de consum de substanţe psihotrope a constatat faptul că aceştia se aflau sub influenţa drogurilor.
În consecinţă, şoferul motocicletei este cercetat pentru conducerea unităţii de transport în stare de ebrietate produsă de substanţe narcotice. Pentru această încălcare Codul Penal prevede sancţiuni cu muncă neremunerată în folosul societăţii pe o perioadă de la 200 la 240 ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Totodată a fost iniţiat un proces penal pentru ameninţarea şi violenţa săvârşită în adresa angajaţilor INSP. Această infracţiune se pedepseşte cu o amendă de până la 67,500 lei, fie muncă neremunerată în folosul societăţii pe un termen de până la 180 ore. Totodată infractorii riscă să fie condamnaţi cu închisoare pe un termen de până la 2 ani.
0
10,042
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!