(VIDEO) Jeep Wrangler a picat ruşinos testul de siguranţă răsturnându-se după impact!

8 Mai 2020, 14:11
Denis Godorozea
Noul Jeep Wrangler a picat ruşinos testul de siguranţă cu impact frontal realizat de organizaţia americană IIHS — offroader-ul a fost pus la încercare s-a răsturnat imediat după impact. Mai mult de atât, americanii i-au mai dat o şansă Wrangler-ului, însă acesta a reuşit să se mai rostogolească o dată.
De menţionat, că testele realizate de organizaţia americană IIHS sunt unele dintre cele mai severe din lume. Spre deosebire de testele cu impact frontal realizate de Euro NCAP, unde automobilele se ciocnesc cu bariere statice pe o suprafaţă frontală de 40%, americanii aleg o barieră statică care acoperă o suprafaţă de doar 25% din partea frontală a maşinii, astfel energia impactului este concentrată pe o suprafaţă mai mică, iar urmările pot fi mai grave pentru cei de la bord.
Se pare că acest scenariu a fost neglijat de cei de la Jeep, or Wrangler s-a răsturnat în urma unui astfel de impact de două ori în cadrul testelor. De menţionat, că după rezultatele primului test, cei de la FCA au încercat să contesteze decizia speciliştilor de la IIHS, iar cei din urmă chiar le-au venit în întâmpinare şi au fost deacord să folosească platforma de propulsie oferită de Jeep pentru test. Rezultatul a fost, însă, similar.
Totuşi, Wrangler nu s-a ales cu cel mai mic scor de pe urma acestei gafe — specialiştii au relatat că deşi offroader-ul s-a răsturnat, manechinii de la bord au rămas fixaţi în siguranţă pe scaune graţie sistemelor de siguranţă pasivă de la bord şi centurilor, care au acţionat prompt. Totodată, cuşca de siguranţă nu s-a deformat pentru a provoca leziuni corporale. Totuşi, rezultatele sunt grave, în special dacă este vorba de un impact similar în viaţa reală cu participarea unui Wrangler decapotabil.
0
15,033
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!