Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Noua strategie a Alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi. Japonezii părăsesc piaţa europeană?

29 Mai 2020 - 11:49
Denis Godorozea
Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi se confruntă în prezent cu cele mai dificile provocări din istoria parteneriatului, iar criza globală provocată de pandemia de coronavirus a venit doar să grăbească lucrurile, astfel încât conducerea Alianţei să fie nevoită să întreprindă măsuri rapide şi eficiente pentru a depăşi criza profundă. Cele trei companii au anunţat strategia pentru următorii ani.
Cea mai importantă modificare în cadrul Alianţei ţine de reorientarea fiecării mărci pe un segment anumit, sau o regiune anumită de piaţă, însă acest lucru înseamnă că de dragul reducerii costurilor companiile îşi vor consolida cooperarea, iar astfel viitoarele modele ar putea fi şi mai unificate decât în prezent. De altfel, conform planurilor, fiecare constructor îşi va concentra forţele pe dezvoltarea modelelor pentru un anumit segment. Celor de la Renault le revine segmentul B al SUV-urilor, de talia modelelor Captur şi Juke, pe când Nissan va asigura dezvoltarea SUV-urilor din segmentul C, precum Kadjar şi Qashqai. De menţionat, că parţial această strategie a fost implementată şi anterior, însă acum modelele vor fi şi mai unificate, iar astfel se urmăreşte reducerea costurilor cu circa 40% la etapa proiectării noilor modele.

Concomitent piaţele de desfacere au fost segmentate într-un mod mai special: fracezii vor domina pe pieţele europene, din America de Sud, ţările din nordul Africii şi Coreea de Sud; Nissan va domina pe piaţa nord-americană, Japonia şi majoritatea ţărilor asiatice; celor de la Mitsubishi le vor reveni ţările Oceaniei, Australia şi câteva ţări din sud-estul Asiei. Ei bine, acest lucru nu înseamnă încetarea activităţii în aceste regiuni pentru celelalte mărci din componenţa Alianţei — brandurile nu vor fi eliminate definitiv, însă prezenţa va fi limitată. De exemplu, Nissan va pleca din Coreea de Sud, Renault a anunţat plecarea din China, însă în Europa Nissan şi Mitsubishi vor rămâne cu un număr limitat de modele, predominant SUV-uri electrificate şi electromobile.

O segmentare a responsabilităţilor a avut loc şi în domeniul cercetărilor şi proiectelor pe termen lung. De exemplu, Nissan va răspunde pentru dezvoltarea tehnologiilor autonome şi proiectarea electromobilelor de dimensiuni mari, pe când Renault va dezvolta electromobile pe platforme compacte şi sisteme electronice şi infotainment. Celor de la Mitsubishi le revin motorizările de tip plug-in hybrid.

Bonus: Nissan a publicat un teaser unde sunt surprinse 12 viitoare premiere
În cinstea noului plan de dezvoltare strategică cei de la Nissan au publicat un teaser video, unul foarte epic, de altfel, unde sunt surprinse siluetele şi mici elemente de design ale viitoarelor premiere pregătite de compania japoneză. Printre toate de cea mai multă atenţie se bucură viitorul sportcar din seria Z, succesorul renumitului 370Z, care şi-a etalat silueta şi o parte din elementele de design, precum semnăturile LED ale blocurilor optice frontale. În acelaşi clip video poate fi văzut şi viitorul SUV electric de serie Nissan Ariya.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter