(VIDEO) Pasagerii din Audi în accidentul de la Chişinău: generaţia Instagram, botox şi „u menya vseo narmalyna”

18 Mai 2020, 10:30
Redacţia PiataAuto.md
Cine este şoferul acelui Audi care a provocat accidentul teribil de ieri din Chişinău, de la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare şi str. Ismail? Cine e pasagera lui? Ce-a fost în capul lor? — acestea sunt întrebările pe care le avem cei mai mulţi dintre noi, urmărind ştirile unui nou şoc pentru societatea noastră.
Ne-aţi rugat să insistăm în a afla cine sunt „eroii” şi să ţinem un contact permanent cu organele de poliţie, pentru ca vinovaţii să nu scape nepedepsiţi. Pentru că a aşa e normal. Şi aşa vom face. La această oră, poliţia încă nu confirmă oficial identitatea şoferului sau a pasagerului, însă am fost deja anunţaţi că va fi organizat un briefing al poliţiei către orele amiezii, aşa că vom reveni neapărat cu informaţii oficiale.

Totuşi, la această oră există deja informaţiile preliminare, scurse în mediul online. Se pare că numele şoferului ar fi Ion Tcaciuc, iar blogul lui Eugen Luchianiuc informează chiar că acesta ar fi avut o alcoolemie de 0.03 în aerul experirat — valoarea fiind, ce-i drept, sub pragul considerat stare de ebrietate în Moldova. De asemenea, aceeaşi sursă menţionează că automobilul Audi pe care-l conducea avea revizia tehnică expirată. De asemenea, din imaginile de ieri se putea observa că automobilul avea numere de înmatriculare bulgăreşti.
Cel puţin la fel de revoltător, însă, a fost să urmărim video-urile postate de pasagera sa, înainte şi după accident. Ce faci în cazul în care, doamne fereşte, ai nimerit într-un accident oribil, cu victime decedate şi răniţi? Încerci să acorzi primul ajutor, să te asiguri că toate serviciile de intervenţie sunt deja anunţate, pentru a încerca să se salveze vieţi, nu? Sau, doamne fereşte, dacă erai pasager chiar în maşina care s-a făcut vinovată de acest masacru în plin centru al capitalei? Eşti cuprins de spaimă, părere de tău, şi de încercarea de a salva oricum pe cine poate fi salvat? Se pare că poate fi şi altfel!

Aparent, imediat după accident, când în preajmă încă mai stăteau împrăştiate corpurile neînsufleţite ale oamenilor nevinovaţi, decedaţi în acest accident, dar şi sute de resturi de la maşinile făcute zob, una din primele preocupări ale „eroinei” pasagere din Audi a fost să... facă un nou „stories” pe Instagram. O imagine macabră pe fundal, înfrumuseţată „drăguţ” de un text cursiv. Şi un emoticon, cum fără el, că trăim în epoca emoticoanelor în loc de litere. Că literele-s prea multe!
Cum? Cum e posibil asta? Nici măcar nu poate fi explicat prin stări umane. Poate e vorba de oameni care n-au nici o remuşcare, nici un simţ al responsabilităţii, nici înainte de o tragedie, nici după? Doar asta poate explica încă un stories de după, cu capul spart şi cusut al fetei într-un selfie video. Doar asta poate explica atitudinea tupeistă de dinainte, în care fata se filma în alte videouri, aparent în mişcare, aparent fără centură, dar cu muzică simbolică pe fundal — „u menya vseo narmalyna, eh”. Priviţi acestei video-uri de mai jos, dacă vreţi să rămâneţi la fel de revoltaţi ca şi noi. Cel puţin veţi afla care e afmosfera de la bordul maşinilor unor asemenea „eroi”, cu clipe numărate până la momentul în care se produce măcelul rutier şi eticheta „u menya vseo narmalyna” nu mai e valabilă.

Din păcate, nu e un caz unitar. E un fenomen. Un fenomen al unor oameni care cred în Instagram mai tare ca-n viaţa celor de alături. Un fenomen al celor, pentru care unica emoţie şi responsabilitate e numărul de inimioare şi vizualizări. Dar, dincolo de toate, e şi acel fenomen al oamenilor care cred că au dreptul de a trăi după propriile reguli, de a se simţi mai presus de lege şi de ceilalţi, de a scăpa de fiecare dată nepedepsiţi, după care să zâmbească iarăşi cu tupeu într-un nou video, să-ţi facă din ochi şi să cânte din nou „u menya vseo narmalyna”.
E timpul să spunem „Gata! Ajunge!” E timpul ca atmosfera „u menya vseo narmalyna” să fie întâmpinată de o pedeapsă dură şi meritată. E timpul s-o terminăm o dată şi pentru totdeauna cu atmosfera asta că unora li se poate! Altfel, scenariul se va repeta, şi nu peste mult timp!

Dacă „eroii” menţionaţi vor să spună ceva, suntem obligaţi să le dăm dreptul la replică. Şi, fireşte, cât ţine de numele şoferului, menţionăm că deocamdată e o informaţie preliminară, neoficială, iar mai târziu vom reveni cu update oficial.

Sursa foto: Facebook / Oameni şi kilometri

Cursul ştirilor la acest subiect:
• Zeci de şoferi de taxi, la locul accidentului de azi noapte din Chişinău, în memoria colegului lor decedat
• Noi imagini VIDEO de la accidentul din Chişinău, de pe camerele din trafic
• UPDATE: Şoferul Audi a fost reţinut
• Primele comentarii oficiale ale poliţiei, publicate înainte de update.
• Primele imagini VIDEO cu momentul impactului şi clipele de după impact.
Ştirea iniţială despre teribilul accident şi o galerie foto de la faţa locului.
1
37,380
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!