(VIDEO) Premieră: BMW Seria 5 facelift a fost dezvăluit!

27 Mai 2020, 09:00
Ilie Toma
Îl vei putea putea recunoaşte instantaneu datorită noii semnături vizuale din blocurile optice faţă. Şi, chiar dacă ne plăcea şi designul versiunii de până la împrospătate, nu putem să nu recunoaştem că acum BMW Seria 5 facelift arată şi mai bine, şi mai dominant!
Ce s-a schimbat? În primul rând, ca la orice facelift, vorbim de design. Grila a devenit mai lată, mai înaltă şi mai rectangular conturată, iar bara de protecţie are o altă formă, care să se potrivească noilor linii de design. Blocurile optice au o nouă semnătură vizuală în forma dublă a literei L, însă aceasta va fi opţională, cea standard fiind în forma literei U.
Şi blocurile optice spate au LED-uri modificate. Pe ici, pe colo, s-au modificat şi mici detalii de caroserie, iar împrospătările au atins toate ipostazele, inclusiv cele cu M Sport Package. Ba chiar aici va exista o ediţie limitată, M Sport Edition, care va fi produsă în numai 1,000 exemplare.
La interior modificările sunt mai discrete, cel mai notabil fiind un nou display multimedia, care poate fi acum de până la 12.3 inch mărime.
Modificări importante vin, însă, şi la partea tehnică. Toate motoarele de 4 şi 6 cilindri au devenit mild hybrid acum, cu tehnologie de 48 V. A scăpat de tehnologie mild hybrid doar V8-ul de top, de 4.4 litri biturbo, pus pe versiunea M550i.
Veşti interesante vin şi pentru amatorii de propulsie plug-in hybrid. Acum şi versiunea Touring a Seriei 5 va primi o asemena ipostază. Astfel, ambele tipuri de caroserii vor dispune de versiunile 530e şi 530e xDrive, propulsate de un motor pe benzină, turbo, de 2.0 litri, şi de un electromotor de 109 CP, integrat în cutia de viteze. Autonomia pur electrică ar fi de 62-66 km pentru versiunea cu tracţiune spate şi 56-58 km pentru cea cu tracţiune integrală.
Şi mai interesant e faptul că din noiembrie 2020 va fi lansată o versiune plug-in hybrid mai puternică — Seria 5 545e xDrive — doar pentru sedan. Acelaşi electromotor de 109 CP se va combina cu un motor de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, de 286 CP.
0
8,415
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!