Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Premieră: Mercedes-Benz E-Class Coupe şi Cabriolet facelift. Eşti pregătit de vară?

27 Mai 2020 - 11:11
Ilie Toma
O săptămână în urmă vorbeam despre povestea superbă a Mercedesurilor E-Class cu două uşi, care durează de peste 50 de ani încoace. Azi vorbim de un nou capitol, în care E-Class Coupe şi Cabriolet se lansează în versiuni facelift. Exact la momentul potrivit pentru a fi gata de vară!
După cum era şi firesc, paleta de împrospătări şi modificări tehnice pe care au primit-o E-Class-urile cu două uşi urmează calea pavată acum câteva luni de sedanul E-Class facelift.

La design, e vorba de o împrospătare a aspectului datorită unei forme discret modificate a calandrului şi barei de protecţie şi a unei reconfigurări interioare a blocurilor optice. Calandrul, apropo, a primit o formă mai trapezoidală acum.
Modificări discrete s-au realizat şi la partea spate, acestea referindu-se mai ales la blocurile optice şi la mici detalii ale barei de protecţie.

Interiorul e şi mai puţin modificat, doar volanul fiind unul nou, cu centru rotund şi compact. În rest e vorba de noi materiale pentru inserţii şi câteva combinaţii proaspete.
La partea tehnică, schimbările sunt mai importante. E-Class-urile cu două uşi au primit ipostaza de top a noului diesel OM 654 de 2.0 litri, care livrează 265 CP, el aplicând tehnologia mild hybrid, iar electromotorul fiind integrat în cutia de viteze, ca la propulsoarele mari ale mărcii. Asta garantează un rafinament şi mai desăvârşit în funcţionarea acestui sistem şi repornirea lină a motorului cu ardere internă.
De asemenea, noile E-Class Coupe şi Cabriolet au primit pentru prima dată noul propulsor cu 6 cilindri în linie de 3.0 litri, M256, dotat şi el cu sistem similar mild hybrid.
Odată cu versiunile „normale” ale celor două modele au debutat şi „semi-AMG-urile” cu indicele 53 4MATIC+. Sub capota acestora se află noua motorizare cu 6 cilindri în linie, mild hybrid, cu compresor electric şi turboaspirare clasică, ce produce 435 CP şi 520 Nm. Micuţul electromotor livrează 22 CP şi 250 Nm.
Mai important e să ştiţi cât de rapide pot fi noile Mercedes-AMG E53 4MATIC+ Coupe şi Cabrio. Coupe-ul prinde prima sută în numai 4.4 secunde, iar decapotabila — în 4.6 secunde. Viteze maxime pot fi de 250 km/h sau, dacă bifezi o opţională mai permisivă, de 270 km/h, dar oricum limitate electronic.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter