(VIDEO) Record absolut de acceleraţie: dragster-ul Honda Civic atinge 100 km/h în doar 1.1 secunde!

21 Mai 2020, 13:34
Denis Godorozea
Echipa P-Racing a reuşit să dezvolte unul dintre cele mai rapide automobile din lume în timpul de acceleraţie de la 0 la 60 mph (97 km/h) şi timpul necesar pentru a parcurge distanţa de un sfert de milă. Monstrul de curse a fost dezvoltat pe baza celei de-a cincea generaţie Honda Civic. Bineînţeles, dragster-ul din imaginile video de mai jos nu prea are tangenţe cu varianta de serie.
Pentru a obţine un rezultat record în exerciţiul de acceleraţie pe un traseu de un sfert de milă (circa 420 metri) şi a stabili un record absolut în timpul de acceleraţie 0-60 mph (97 km/h), cei de la P-Racing au echipat motorul standard de 2.2 litri cu un turbocompresor cu o presiune de peste 4 bar. Componentele motorului au fost înlocuite cu unele mai rezistente, iar în consecinţă acesta este capabil să livreze un total de 1,500 CP! Pentru un timp optim de acceleraţie, cutia de viteze a fost înlocuită cu una nouă, cu 4 rapoarte, special creată pentru aceste exerciţii, şi un sistem de tracţiune pe patru roţi.

În consecinţă, dragster-ul Honda Civic poate accelera până la 60 mph în doar 1.1 secunde, iar distanţa de 1/4 mile este cucerită în 7.45 secunde, cu viteză de peste 300 km/h.
0
2,784
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!