(VIDEO) Rolls-Royce-ul care începe de la 15,000 euro: un Cullinan cu telecomandă

22 Mai 2020, 11:42
Denis Godorozea
Rolls-Royce prezintă o nouă bijuterie decorativă — modelul la scară 1:8 a SUV-ului Cullinan. Modelul este atât de detaliat, că dacă e să ascundem mâna din imaginile de mai jos, pare a fi un automobil adevărat. De altfel, chiar şi cele mai mici elemente de pe caroseria SUV-ului de serie se regăsesc pe copia Cullinan la scară.
Pentru a asambla această bijuterie maeştrii din cadrul Rolls-Royce au nevoie de două ori mai mult timp decât decurge asamblarea unui Cullinan în mod normal. Asablarea are loc manual, pe durata a până la 450 ore de muncă şi cuprinde peste 1,000 piese. Sub capotă se află o copie fidelă a motorului V12 de 6.75 litri, iar toate portierele, hayonul şi capota pot fi deschise. Mai mult de atât, blocurile optice faţă şi spate sunt absolut funcţionale. Nu lipseşte nici o telecomandă, dar ea te ajută să operezi doar luminile modelului în miniatură, nu şi să ghidezi cumva în mişcare.
Până şi habitaclul copiei la scară este tapisat cu piele naturală, iar pragurile laterale sunt ornamentate cu plăci cu denumirea modelului aplicată şi iluminată. Viitorii proprietari pot alege una dintre cele 40,000 nuanţe disponibile pentru caroserie, ba chiar să aleagă una proprie. După bunul plac poate fi ornamentat şi habitaclul — poate fi aleasă culoarea caroseriei şi tipul de inserţii decorative. De fapt, clienţii principali spre care ţintesc britanicii sunt cei care au un Rolls-Royce Cullinan adevărat şi şi-ar dori o copie fidelă mai mică, să-l pună pe birou sau în sufragerie.
Fireşte, am fost intrigaţi cât ar putea să coste un asemenea Rolls-Royce Cullinan în miniatură? Aşa că i-am contactat direct pe cei de la Rolls-Royce ca să aflăm răspunsul. Şi l-am aflat, în exclusivitate. Preţul începe de la 15,000 euro fără taxele locale, iar asta înseamnă că aproape în orice ţară se va adăuga cel puţin un TVA de vreo 20% şi poate alte taxe mai mici, astfel încât preţul final de facto la porni de pe la 18,000 euro! Şi asta e preţ de start — dacă se va dori includerea unor chestii foarte specifice, preţul are toate şansele să treacă mult de cifra asta. Deci, acest Rolls-Royce în minuatură va ajunge să coste cât un SUV normal adevărat, bine echipat, al unei mărci la preţ raţional — cât un SUV Skoda, Mazda, Toyota sau Hyundai, de exemplu!
Astea fiind spuse, vă invităm să vedeţi mai în detaliu ce înseamnă şi adevăratul Rolls-Royce Cullinan, cel din viaţa reală, care e şi cel mai scump SUV din lume. Noi l-am testat în vara anului trecut, iar aici e şi testul drive.
0
2,277
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!