Vagabund Moto a transformat o Lada 4x4 într-o maşină perfectă pentru călătorii lungi şi offroad

15 Mai 2020, 13:07
Denis Godorozea
Poate fi oare o Lada 4x4 maşina perfectă pentru călătoriile lungi? Anticipăm că mulţi dintre voi vor avea un răspuns negativ, în special dacă este vorba despre un model 100% de serie — pe bune, maşina asta a fost concepută pentru condiţii grele de exploatare pe teren accidentat, dezvoltată în anii Uniunii Sovietice şi nu oferă nici măcar confortul esenţial la bord! Ei bine, cei de al Vagabund Moto au adaptat offroader-ul rusesc după bunul plac, iar rezultatul este peste aşteptări.
Vagabund Moto este o companie din Graz, Austria, deci are aceeaşi patrie cu legendarul offroader Mercedes-Benz Gelandewagen. Însă localizarea pare a fi singura tangenţă cu renumitul model german, or cei de la Vagabund Moto sunt specializaţi pe producţia motocicletelor speciale. Însă noul proiect poate fi chiar inspirat de la un Gelandewagen, or are la bază un alt offroader, la fel de cunoscut pe meleagurile noastre — Lada 4x4, numită anterior Niva.
Pentru noul lor proiect cei de la Vagabund Moto au ales o Lada 4x4 produsă în 2007. Nu se cunosc prea multe detalii, dar nici despre planurile ulterioare pentru offroader-ul rusesc — probabil maşina va rămâne a fi un showcar utilizabil în diverse evenimente sau pentru a ajunge în cele mai depărtate părţi ale lumii pentru şedinţe foto cu motocicletele arătoase create de mâinile iscusite ale angajaţilor Vagabund. Totuşi, ei susţin că, datorită modificărilor, această Lada este perfectă pentru aventurile lungi, iar modificările aplicate nu au afectat nici într-un fel capacităţile maşinii în offroad.
Fiind inclusiv şi un showcar, un soi de carte de vizită a companiei, cei de la Vagabund au ţinut să modifice aspectul exterior al offroader-ului original, să-i ofere un design distinctiv conform stilului corporativ — caroseria a fost vopsită într-o nuanţă de gri (culoarea specială a sportivei Octavia RS de generaţie precedentă!), cu excepţia portierelor de culoare neagră. Barele de protecţie au fost eliminate, iar pe plafon a fost instalat un fixator pentru bagaje. Aripile au fost ornamentate cu arcuri evazate de culoare neagră.
Vagabund a introdus modificări şi la nivel de suspensie, pentru a îmbunătăţi confortul la bord, dar şi pentru aventuri în offroad. Tot pentru teren accidentat au fost înlocuite jantele standard şi anvelopele speciale. Cealaltă parte a substratului tehnic a rămas neschimbată — Lada 4x4 este echipată cu benzinarul aspirat natural de 1.7 litri, ce dezvoltă 83 CP şi se cuplează la o cutie manuală cu 5 trepte şi un sistem de tracţiune integrală permanentă.
Se pare că proiectul bazat pe Lada 4x4 este abia prima încercare a austriecilor în materie de tuning auto. Ulterior Vagabund planifică să avanseze în acest domeniu şi să pună mâna pe alte offroader-e, precum cele produse de Land Rover.
0
2,713
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!