Volkswagen Group opreşte livrările modelelor Golf şi Octavia din cauza problemelor de soft

18 Mai 2020, 15:16
Denis Godorozea
Volkswagen şi Skoda au anunţat suspendarea livrărilor modelelor Golf şi Octavia din cauza unor probleme de soft. Deocamdată nu se cunoaşte exact câte automobile au fost afectate, acest lucru urmând să fie stabilit în urma unui studiu în interiorul Volkswagen Group. Există posibilitatea ca câteva unităţi cu probleme similare să fie livrate deja clienţilor, iar în acest caz constructorii vor fi nevoiţi să anunţe o campanie de recall pentru înlăturarea problemei.
Problema depistată nu este, însă, atât de gravă. Potrivit informaţiilor furnizate de cei de la Volkswagen, care au oprit livrările modelului Golf la finalul săptămânii trecute, ar fi vorba despre o eroare de program în cadrul sistemului care permite apelul serviciilor de urgenţă. Acum aceeaşi problemă a fost depistată şi la modelele Skoda Octavia, care împart aproape în întregime substratul tehnic cu noul Golf.
Oficialii germani au anunţat că problema a fost depistată în cadrul unui control de rutină în cadrul uzinei de producţie. Problema nu este atât de gravă, aparent, însă ar putea fi decisivă în cazul unui accident mai grav la bordul unui Golf sau Octavia noi, când cei de la bord, teoretic, nu ar avea posibilitatea să solicite ajutorul serviciilor de urgenţă. La soluţionare se şi lucrează deja, iar companiile urmează să stabilească dacă maşini cu asemenea erori au fost deja livrate clienţilor. Bineînţeles, problema ar urma să fie soluţionată printr-o actualizare de soft. La moment nu se cunoaşte dacă o asemenea problemă a fost raportată şi la modelul SEAT Leon, care are un substrat tehnic similar cu modelele din Germania şi Cehia.
0
1,468
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!