Volvo Care Key: împumuţi maşina copilului tău adolescent şi-i setezi control parental de viteză!

20 Mai 2020, 10:22
Ilie Toma
Ştirea asta parcă vine să răspundă exact întâmplărilor macabre din Chişinău din ultima săptămână, când unii tineri înflăcăraţi au demonstrat un comportament criminal de iresponsabil, care s-a lăsat cu pierderi de vieţi omeneşti.
Volvo, însă, anunţă o soluţie fantastic de simplă şi eficientă. Pe lângă faptul că a început de curând să vândă automobile cu viteza maximă limitată la 180 km/h pentru a preveni decesele la bordul maşinilor sale, acum suedezii mai lansează şi funcţia Volvo Care Key, care presupune posiblitatea de a avea o cheie cu rol de „admin”, ca să vorbim în termen mai tehnici, prin care se poate seta o oricare altă limită mai redusă de viteză pentru maşină. Iar atunci când împrumuţi maşina cuiva — unui copil adolescent, unui alt membru de familie sau pur şi simplu unui prieten, îi dai cheia „normală”, cu care limitele nu pot fi modificate.

Simplu, nu? Dar cât de eficient! În mâinile unor şoferi mai puţini experimentaţi sau iresponsabili, maşinile n-ar putea pur şi simplu atinge vitezele nebune pe care le-am văzut câteva zile în urmă. Zero şanse pentru curse ilegale şi şanse aproape nule de accidente rutiere, iar şi dacă s-ar întâmpla un accident, cu această funcţie aproape sigur ar fi excluse decesele!
0
4,556
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!