ZERO maşini noi vândute în luna aprilie! În ce ţară a fost înregistrat antirecordul

5 Mai 2020, 09:17
Denis Godorozea
Deşi China şi Europa se pare că-şi revin treptat de la criza pandemică provocată de coronavirus Covid-19, infecţia continuă să facă ravagii în mai multe ţări din întreaga lume şi nu doar din punct de vedere social, dar şi pe plan economic. Există o ţară în lume în care în luna aprilie nu a fost comercializat nici un automobil nou, iar asta deşi populaţia ţării enumeră peste 1.35 miliarde de oameni!
Este vorba despre India, unde în luna aprilie nu a fost comercializat nici un automobil nou ca urmare a măsurilor drastice întreprinse de autorităţi pentru a combate răspândirea infecţiei. Precum în mai multe ţări din întreaga lume, pentru a preveni infecţia autorităţile au dispus sistarea activităţii pentru aproape toate întreprinderile, inclusiv showroom-urile. Astfel, foarte multe reprezentanţe auto anunţă că sunt în prag de faliment.
Totuşi, industria auto din India nu s-a oprit în totalitate, or constructorii auto au exportat câteva mii de automobile rezervate pentru exterior mai devreme, însă cantitatea exportului a scăzut dramatic. Pe fundalul crizei industriale şi economice, autorităţile au anunţat relaxări pentru măsurile de prevenire a infecţiei, însă toate ramurile economiei vor putea reveni treptat la activitate, iar industria auto va putea relua producţia doar după ce uzinele producătoare de piese şi componente auto va reveni la activitate.

La ora actuală în India au fost confirmate circa 50,000 cazuri de infectare cu coronavirus Covid-19. Infecţia a provocat peste 1,500 decese în ţară.
0
1,697
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!