A fost conservată din anii URSS: Toyota Corolla cu volan pe dreapta şi numere de înmariculare sovietice

24 Iunie 2020, 10:19
Denis Godorozea
O descoperire mai puţin obişnuită a avut loc într-un garaj din Ucraina — o Toyota Corolla importată direct din Japonia, cu volan pe partea dreaptă şi numere de înmatriculare sovietice a stat nemişcată încă din anii URSS! Maşina indică un parcurs de circa 68,000 kilometri şi după 30 de ani de conservare mai este încă funcţională! O nouă confirmare a fiabilităţii nipone?
Această Toyota Sprinter/Corolla a fost produsă în 1984 şi primii 6 ani i-a petrecut acasă, în Japonia, unde a şi parcurs cea mai mare parte din cei 68,000 kilometri indicaţi pe odometru. În URSS maşina a ajuns în 1990, fiind înmatriculată cu denumirea Corolla, deşi pe piaţa internă maşina a fost comercializată cu denumirea Sprinter.
Maşina s-a păstrat într-o stare tehnică satisfăcătoare şi mai este funcţională, chiar după câteva decenii de conservare. Notabil e că aceasta este într-o stare originală, cu excepţia oglinzilor retrovizoare exterioare de pe montanţi, or în mod normal această generaţie avea oglinzile montate pe aripile faţă. Sub capota sedanului s-a situat benzinarul de 1.3 litri cu carburator, ce dezvoltă 75 CP şi se cuplează la o cutie manuală cu 4 trepte, ce transmite cuplul pe puntea faţă.
Nu mai puţin captivantă este istoria cum a ajuns această maşină pe teritoriul RSSU — în anii perestroikăi multe operaţiuni economice dintre URSS şi partenerii externi aveau loc prin intermediul trocurilor, operaţiuni în cadrul cărora bunurile se schimbă nu pe mijloace băneşti, dar pe alte bunuri cu o valoare similară. Astfel, maşina a ajuns în posesia unei companii de telecomunicaţii din RSSU, pentru ca apoi să fie vândută unui angajat.
0
1,756
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!