A stat 28 de ani nemişcat în garaj: un ZAZ 968 din 1992 cu doar 70 km la bord a fost găsit în Ucraina!

18 Iunie 2020, 13:51
Ilie Toma
Se pare că garajurile din fosta URSS mai ascund în ele multe comori superbe! Iar bijuteria de azi este şi mai incredibilă: o maşină practic nouă şi neumblată, acoperită încă de lubrifiantul conservant de la uzină şi cu doar 70 km originali la bord! Probabil e exemplarul de ZAZ 968 aflat în starea cea mai apropiată de originalul absolut!...
ZAZ-ul găsit în Ucraina, despre care vorbim azi, era atât de tare acoperit de praf în garajul uscat în care se păstrează, încât n-ai fi spus niciodată că după acel praf depus peste lubrifiantul lipicios din uzină, s-ar putea găsi o asemenea bijuterie. Dar aşa e uneori, cele mai preţioase bijuterii nu sunt cele care strălucesc cel mai tare.
Mai mult ca atât, maşina a fost păstrată „în aer” — adică niţel ridicată pe nişte bârne de lemn, ca să nu contacteze direct cu pământul — un truc destul de răspândit printre cei ce conservau maşini în această parte a lumii.
Exemplarul găsit în Ucraina e fabricat în 1992 şi e, de fapt, versiunea 968 MD, cea adaptată pentru a putea fi condusă de persoane cu dizabilităţi locomotorii. Maşina e propulsată de un motor V4 de 1.2 litri, care dezvoltă o putere de 41 CP. Da, da, motor cu cilindrii poziţionaţi în formă de V! Iar versiunea MD avea comenzile esenţiale adaptate pentru operarea cu mâinile în loc de picioare.
Şi acum ştim cu toţii că ZAZ, sau Zaporojeţ, a fost pe vremuri o maşină pe care toţi o cam luau peste picior în patria ei. Dar acum, după atâţia ani, nu-i aşa că aceste maşini au o cu totul altă valoare istorică, de colecţie, mai ales în asemenea ipostaze conservate, practic noi?

Voi ce credeţi, cu ce sumă de bani s-ar vinde azi acest exemplar, cu 70 km la bord?
0
3,035
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!