ABT Sportsline aplică un tratament special pentru break-ul de offroad Audi A6 Allroad

25 Iunie 2020, 17:19
Denis Godorozea
Atelierul german ABT Sportsline, specializat pe modificarea tuturor brandurilor din cadrul Concernului Volkswagen, a pregătit un program de îmbunătăţiri pentru Audi A6 Allroad, în urma cărora break-ul cu capacităţi sporite în offroad pare a fi... un break clasic!
De această dată tunerii nu s-au limitat doar la "încălţarea" maşinii în jante originale noi, apropo de 20 sau 21 ţoli, dar au mai şi vopsit inserţiile decorative din plastic negru în culoarea caroseriei. Astfel, într-o zi însorită, precum cea în care au fost făcute aceste poze, maşina arată ca un break simplu, or acele inserţii din plastic nu sunt scoase chiar deloc în evidenţă. Ei bine, versiunea Allroad mai este, totuşi, trădată de inserţiile din plastic gri pe pragurile laterale, dar şi calandrul cu grile mai agresive, instalate din uzină, elemente ce nu sunt prevăzute pentru versiunile Avant.
Modificările tehnice sunt mai generoase şi vizează aproape întreaga gamă de motorizări disponibilă pentru A6 Allroad. Modificările tehnice se rezumă la înzestrarea motoarelor cu unitatea de control adiţională ABT Engine Control (AEC), ceea ce aduce un surplus de 50-70 CP şi cam tot atât cuplu.
Astfel, versiunea 55 TFSI cu benzinar de 3.0 litri, ce oferă standard 340 CP şi 500 Nm dispune acum de 408 CP şi 550 Nm la activ. Varianta diesel 50 TDI cu motor de 3.0 litri a indicat un surplus de 44 CP şi 50 Nm, până la 330 CP şi, respectiv, 670 Nm. În cazul variantei turbodiesel de top de 3.0 litri 55 TDI, unitatea AEC a adus un adaos de 35 CP şi 60 Nm, ceea ce rezultă într-o putere maximă de 384 CP şi 760 Nm.
Tunerii nu au relatat despre caracteristicile dinamice rezultate în urma acestor îmbunătăţiri, dar au sugerat că sistemul de evacuare a căpătat un sunet mai suculent, iar din acest motiv mai poate fi înzestrat cu sistemul ABT Sound Control, care să reducă nivelul zgomotului la un minim confortabil pentru cei de la bord, dar şi din preajma maşinii.
0
3,575
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!