Adio, BMW i8! Ultimul supercar hybrid a părăsit linia de producţie

16 Iunie 2020, 12:06
Denis Godorozea
După o carieră de mai bine de 6 ani supercarul BMW i8 a părăsit definitiv linia de producţie — ultimul model a fost produs ieri, iar bavarezii nu au pregătit un succesor direct. Pentru prima dată BMW i8 a fost prezentat în 2014, însă istoria modelului porneşte încă din 2009, cu conceptul spectaculos BMW Vision EfficientDynamics.
Timp de cei 6 ani de carieră BMW i8 a enumerat circa 20,500 unităţi produse, supercarul fiind disponibil în caroserii de tip coupe şi decapotabilă, al doilea tip de caroserie fiind introdus în ofertă odată cu facelift-ul de mijloc de carieră. Indiferent de tipul de caroserie, BMW i8 a fost echipat cu un sistem hibrid de propulsie, prezentat de un benzinar turbo d 1.5 litri ce acţiona puntea spate, şi un motor electric care să pună în mişcare roţile punţii faţă. În tandem sistemul livra între 362 şi 374 CP, în funcţie de versiune.
Eliminarea definitivă din gamă a fost anunţată de bavarezi anul trecut, însă criza pandemică provocată de coronavirus Covid-19 a mai prelungit cariera supercarului cu o lună şi jumătate. Ediţia finală a fost prezentată ceva mai devreme, iar ultimul model a părăsit linia de producţie ieri, acesta fiind un roadster de culoare albastră Portimao Blue.
0
4,876
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!