Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Americanii susţin că au dezvoltat cel mai eficient SUV plug-in hybrid: noul Ford Escape

10 Iunie 2020 - 16:22
Denis Godorozea
Ford completează oferta în gama noii generaţii Escape cu o versiune modernizată de tip plug-in hybrid. Mai mult de atât, americanii susţin că au reuşit să dezvolte cel mai eficient SUV hibrid din ceea ce oferă constructorii auto la moment. Să vedem, deci, cât consumă noul model american şi cât poate parcurge într-un regim de rulare 100% electric!
Comparativ cu versiunea clasică hibridă, Ford Escape Plug-In Hybrid indică un surplus de putere de 25 CP, până la 225 CP, deşi utilizează acelaşi benzinar de 2.5 litri cu ciclu Atkinson. Combinaţia pare mult prea cunoscută, or şi Toyota RAV4 în versiunile electrificate utilizează un tandem similar, iar americanii în momentul premierei au anunţat cu mândrie că creaţia lor este mai eficientă, în special, în raport cu concurentul japonez. Ei bine, Escape PHEV avea şi anterior un substrat tehnic asemănător.
Crossover-ul american este alimentat de la o baterie de 14.4 kWh, care-i promite o autonomie în regim 100% electric de până la 60 kilometri. Pe de altă parte, Toyota RAV4 Prime, care este şi simţitor mai puternică, poate parcurge în regim electric până la 68 kilometri. În schimb, americanii susţin că Escape este capabil să obţină un consum de combustibil de doar 2.35 litri de benzină per 100 km/h, iar pentru americani această cifră ar însemna un consum similar cu 100 mpg. În condiţii similare Toyota RAV4 Prime indică un consum de 94 mpg, echivalentul a 2.5 litri.
Va fi oare această diferenţă importantă pentru cumpărători? Puţin probabil! În schimb Ford Escape are un alt avantaj, şi anume preţul de pornire pentru varianta plug-in hybrid, care este cu circa 5,000 dolari mai mic decât costă un RAV4 Prime în SUA.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter