Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră mondială: noul Audi Q5 facelift

29 Iunie 2020 - 14:07
Denis Godorozea
Cea de-a doua generaţie Audi Q5 a ajuns la mijloc de carieră, iar cu această ocazie constructorul din Ingolstadt a pregătit o actualizare majoră pentru unul dintre cele mai solicitate modele din gamă. Crossover-ul a primit modificări estetice mai discrete, dar o porţie generoasă de îmbunătăţiri tehnice.
Fascia frontală este modificată acum în mare parte datorită noilor semnături LED integrate în faruri — pe întuneric Q5-ul ar putea fi confundat cu coupe-ul stilat A7. Tot aici este prevăzută o nouă bară de protecţie, ce înglobează şi un calandru cu forme clasice, dar cu o structură interioară modificată.
Actualizări similare sunt rezervate posteriorului, iar aici germanii se laudă cu o arhitectură interioară a stopurilor OLED şi mai sofisticată decât anterior. Datorită noilor bare de protecţie Audi Q5 facelift este mai lung decât predecesorul cu 19 mm, iar portofoliul jantelor a fost suplinit cu variante noi de 21 ţoli.
La interior, dimpotrivă, modificările vizuale nu par a fi la fel de evidente. Consola centrală are un ecran nou cu o diagonală de 10.1 inch, sistemul multimedia de generaţie nouă Audi MMI. Acum cei de la bord vor interacţiona cu sistemul de infotainment doar prin comenzile tactile direct pe ecran, sau prin comenzi vocale. Comenzile de pe tunelul central au fost eliminate, iar astfel şi-a făcut apariţia un nou compartiment de depozitare pentru obiecte de mici dimensiuni.
Imediat după premieră Audi Q5 facelift va fi disponibil pentru comandă pe pieţele europene, însă iniţial doar cu motorizarea micro-hibridă diesel 40 TDI. Aceasta are sub capotă unitatea 2.0 TDI, care a fost inclusă în oferta Audi Q5 mai devreme, ce livrează 204 CP şi 400 Nm şi este asistată de un generator-starter de 12 V. Ca şi anterior, în această ipostază motorul se cuplează la cutia robotizată cu 7 trepte, ce transmite cuplul pe ambele punţi prin intermediul sistemului quattro ultra.
Mai târziu germanii vor diversifica gama cu alte două versiuni pentru motorizarea 2.0 TDI, una incipientă şi una de top. Pentru cumpărătorii versiunilor pe benzină sunt pregătite două versiuni micro-hibride ale unităţii 2.0 TFSI, dar germanii nu au relatat încă despre caracteristicile acestor motoare. În vârful gamei se va situa unitatea turbodiesel V6 de 3.0 litri, dar într-o singură variantă cu generator-starter de 48V, şi cele două versiuni plug-in hybrid.
Livrările Audi Q5 facelift vor începe în toamna acestui an. Urmează actualizări similare pentru versiunea de performanţă SQ5, dar şi o versiune absolut nouă, Q5 Sportback, un SUV coupe care să se dueleze pe piaţă cu BMW X4 şi Mercedes-Benz GLC.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter