BMW anunţă sprijinul pentru un proiect revoluţionar care să producă benzină din CO2

12 Iunie 2020, 13:12
Denis Godorozea
Compania americană Prometheus Fuels susţine că a reinventat benzina, iar dacă proiectul va avea succes, acesta ar putea deveni un adevărat bilet de cale întoarsă pentru maşinile cu motoare termice, cel puţin pentru încă câteva decenii. Proiectul revoluţionar promite să producă benzină obişnuită, care să nu fie diferită de cea produsă din ţiţei, din dioxid de carbon, ceea ce înseamnă că materia primă pentru noul tip de combustibil este, practic, infinită.
Potrivit primelor informaţii, tehnologia de producţie are la bază dioxidul de carbon (CO2), extras direct din aer. Reprezentanţii companiei sugerează că noul tip de combustibil va fi compatibil cu toate automobilele contemporante alimentate cu benzină clasică. Mai mult decât atât, cei de la Prometheus Fuels susţin că produsul finit va fi vândut distribuitorilor la preţ similar cu benzina produsă din petrol, iar marele avantaj al tehnologiei este impactul minim asupra mediului înconjurător, or în procesul de producţie tehnologia produce o cantitate infimă de CO2, ba mai mult de atât, chiar şi îl absoarbe din aer.
Benzina de tip nou va ajunge să fie comercializată pe piaţa americană până la finalul acestui an, iar start-up-ul este susţinut financiar de cei de la BMW. În context, bavarezii au comentat decizia de a susţine proiectul prin faptul că motoarele pe benzină vor rămâne în circulaţie încă mai mulţi ani, în special în cadrul motorizărilor hibride.
0
2,999
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!