BMW şi Mercedes-Benz renunţă la proiectul comun pentru pilot automat. Care este motivul?

22 Iunie 2020, 09:21
Denis Godorozea
Concernele BMW şi Daimler au anunţat că renunţă temporar la proiectul comun pentru dezvoltarea unui sistem de pilot automat complet autonom. Acordul de parteneriat cu acest scop a fost încheiat în vara anului trecut şi se pare că cele două companii nu au avansat prea mult în direcţia respectivă. Totuşi, nu este exclus ca concernele să revină la această idee în viitor.
Amintim că potrivit acordului de cooperare, BMW şi Mercedes-Benz planificau să dezvolte în comun sisteme de pilot automat de nivelul III şi IV (din cele V posibile) pe parcursul următorilor 3-5 ani. Tehnologiile ar permite maşinilor să ruleze complet autonom nu doar pe autostrăzi, dar şi în mediul urban, cu o infrastructură mai puţin dezvoltată, dar fiind necesară, uneori, intervenţia celui din spatele volanului. Afară de sistemul propriu-zis de pilot automat, companiile planificau să dezvolte în comun sisteme de siguranţă activă ceva mai avansate.
Odată oprit acordul de cooperare, cei doi constructori auto vor avea posibilitatea să dezvolte aceste sisteme individual sau să apeleze la acorduri de cooperare cu alţi constructori auto. Printre motivele enunţate de producători, care au dus la stoparea cooperării pentru tehnologiile autonome, se enumeră situaţia actuală din industria auto, timpul nepotrivit pentru dezvoltarea acestor tehnologii. Ei bine, BMW şi Mercedes-Benz au oprit proiectul comun de pilot automat, însă vor continua cooperarea în alte segmente, precum cele de mobiilate electrică sau companii de car-sharing comune.
0
1,675
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!