Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Bolidul nebunatic Toyota GR Yaris primeşte o motorizare nouă mai modestă!

2 Iunie 2020 - 15:58
Denis Godorozea
Toyota a făcut spectacol în momentul prezentării oficiale a noului bolid de stradă GR Yaris — compacta urbană a primit atunci un motor de 1.6 litri, cu 3 cilindri, capabil de 261 CP şi 360 Nm, cu un sistem de tracţiune integrală super performant, ca pentru acest segment, GR-Four, ce poate distribui cuplul exclusiv pe puntea spate într-un regim de drift. Ei bine, această bijuterie nebunatică va fi disponibilă în continuare, însă japonezii au decis să lanseze o variantă de performanţă mai modestă.
Noua variantă a primit indicele RS şi are un substrat tehnic complet revizuit, preluat de la variantele de serie Yaris, disponibile în Europa. În noua interpretare compacta combină benzinarul de 1.5 litri, cu 3 cilindri, ce dezvoltă 120 CP şi 145 Nm, fiind cuplat la o cutie cu variaţie continuă. Deci, această ofertă este adresată cumpărătorilor, ce-şi doresc un aspect exterior original şi agresiv, dar nu simt nevoia într-un motor super performant sub capotă.
Totuşi, există mici diferenţe estetice dintre Yaris RZ (varianta de top) şi Yaris RS — proaspăta versiune se distinge prin nuanţa specială de negru Precious Black Pearl, care acoperă caroseria şi inserţiile decorative de la interior.

Concomitent japonezii au pregătit o versiune spartanică şi pentru varianta de top RZ — aceasta poartă denumirea Yaris RC şi are un substrat tehnic identic cu benzinar de 1.6 litri şi 261 CP la activ, dar este lipsită de toate opţionalele de confort prevăzute pe un automobil destinat drumurilor publice, precum sistemul multimedia, sistemul de climatizare sau bancheta spate. Graţie acestor metamorfoze, Yaris RC este cu 30 kg mai uşoară decât Yaris RZ, având o greutate proprie de 1,250 kg.
Deocamdată noile versiuni, cea simplificată RS şi cea spartanică RC au fost anunţate pentru piaţa niponă, însă ulterior acestea vor ajunge şi în gama europeană a compactei Yaris. De menţionat, că versiunea de performanţă de top a reuşit să acumuleze până acum peste 6,000 comenzi preliminare în Europa, iar livrările vor demara în toamna acestui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter