Când Gelandewagen nu era un offroader de fiţe: G-Class de primă generaţie, reabilitat de Lorinser Classic

26 Iunie 2020, 17:25
Denis Godorozea
Nu punem la îndoială capacităţile de offroad al lui G-Class, dar cel puţin statistica vânzărilor arată că de cele mai multe ori legenda germană este aleasă de cumpărători în versiunile de performanţă de top, iar după un studiu realizat în acest sens, cei de la Mercedes-Benz au luat decizia să elimine complet din gamă versiunile incipiente.
Deci, este Gelandewagen-ul acum un offroader de fiţe, dar nu a fost aşa mereu, iar astăzi vă propunem să descoperiţi o adevărată bijuterie reabilitată de mâinile iscusite ale inginerilor din cadrul Lorinser Classic, care i-au oferit o nouă viaţă unui Gelandewagen de primă generaţie, care a servit pompierilor acum aproape decenii.
Avem aici un Mercedes-Benz 280 GE, produs în 1983. Confort sau opţionale fiţoase nu prea găsiţi la bordul lui, or nici nu aveau de unde să fie, acest offroader a fost unul utilitar, misiunea căruia era să transporte pompierii în locurile greu accesibile într-un timp cât mai scurt.
În serviciul pompierilor legendarul offroader a parcurs doar 18,700 kilometri, însă anii au fost mai severi pentru acest Gelandewagen, astfel încât la o aşa vârstă înaintată a avut nevoie de o deservire amplă din partea celor de la Lorinser. Totodată, acest exemplar a păstrat elementele caracteristice maşinilor de pompieri, precum o priză specială de 380 V şi girofarurile exterioare.
Sub capota exemplarului clasic s-a situat benzinarul de 2.7 litri, ce oferă 156 CP şi se cuplează la o cutie manuală cu 5 rapoarte, ce transmite cuplul, bineînţeles, pe ambele punţi. Bijuteria asta poate fi achiziţionată acum pentru 55 mii euro.
0
2,407
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!