Cea mai dorită şi exclusivă motocicletă a momentului e produsă de Keanu Reeves. Arch Method 143

7 Iunie 2020, 16:11
Ilie Toma
Keanu Reeves nu e doar un actor de succes, ci şi un producător de motociclete superbe. Încă în 2011 el, alături de partenerul său de afaceri, Gard Hollinger, au fondat compania ARCH Motorcycle. Iar după 9 ani, numele ARCH e printre cele mai respectate şi dorite în întreaga lume, chiar şi de către motocicliştii care preferă alte tipuri de motoare. Ştiţi cum e, o fi gustul multora orientat spre alte stiluri, dar o muncă bine făcută merită respectată şi apreciată întotdeauna.
Încă de la început, abordarea celor de la ARCH Motorcycle a fost una îndrăzneaţă, ambiţioasă, fără compromisuri. Şi-au dorit să devină un producător de volum mic, dar şi-au dorit motociclete cu design născut din cea mai pură pasiune, produse din cele mai bune materiale, cu cea mai mare parte a ingineriei făcută în interiorul companiei. Ba chiar şi producţia a fost pusă la punct chiar în Los Angeles.
Anii au trecut, iar promisiunile lui Keanu Reeves şi ale partenerul său s-au materializat în motociclete tot mai superbe. Keanu şi-a prezentat de fiecare dată modelele cu mândrie, or, acestea chiar năşteau admiraţia. Unele comunităţi motociclişti îi creditează pe cei doi cu meritul de a fi renăscut segmentul american al cafe racer-urilor sau chiar de a fi creat unul nou. Alţii îi admiră pentru curajul de a crea absoluturi în materie de motociclete — puţine la număr, dar cu o viziune îndrăzneaţă şi cu un design demn de a-i sluji până şi lui Batman în rol de motociclete. Iar unii văd motocicletele celor de la ARCH drept o ripostă superioară până şi celor mai bune modele de la Ducatti.
Şi iată că la sfârşitul anului 2017 Keanu Reeves îşi prezenta noua sa creaţie, ajunsă în 2018 în producţie — ARCH Method 143, cea despre care vorbim azi. Au trecut doi ani de la startul producţiei, dar a rămas una dintre cele mai exclusive şi dorite motocicelte pe care le poţi cumpăra în zilele noastre! Şi nu pentru foarte mult timp de acum încolo! Să vă explicăm şi de ce!
Unii o numesc hiper cruiser ca şi descriere a segmentului din care face parte. Şi asta pentru că e un cruiser cu inimă de hipercar. Method 143 e propulsată de un motor V2 de origine SS, care are 143 cm cubi în volum (de unde şi denumirea), echivalentul a 2,343 cm cubi! Adică, practic, un motor de 2.4 litri pus pe o motocicletă!
Motorul dezvoltă peste 170 CP, suficient cât să transforme motocicleta într-un hiper cruiser. Asta se datorează şi construcţiei sale uşoare. Cadrul său e unul monocelular, realizat din fibră de carbon, fiind primul de asemenea tip construit vreodată în SUA. De fapt, cam toată motocicleta face uz în mare parte de aluminiu şi fibra de carbon, până şi roţile cu design în stil de turbină fiind realizate din fibră de carbon. Furca din faţă e creată în colaborare cu cei de la Ohlins, special pentru acest model.
Nici sistemul de evacuare nu putea fi omis de obsesia desăvrâşirii. E creat dintr-un aliaj folosit pe unele modele din Moto GP, care conţine titaniu şi aluminiu, înţesat cu fibră de carbon pe alocuri.

E clar, deci, ARCH Method 143 e o creaţie desvărşită, pe care şi-ar dori-o orice motociclist amator de asemenea tip de motoare. Dar prin ce mai poate fi ea atât de unică în lume, încât să-şi merite calificativul din titlu, de a fi cam cea mai exclusivă şi dorită?
Ei bine, încă de la început Keanu Reeves şi Gard Hollinger au anunţat că modelul ARCH Method 143 va fi produs în doar... 23 de exemplare! Fiecare dintre aceste exemplare e adaptat şi personalizat după gustul curajosului care semnează contractul de cumpărare, iar procesul de producţie durează cam 90 de zile. Zicem curajos, pentru că preţul e atât de mare, încât e ţinut în mare secret şi cu siguranţă are multe zerouri la sfârşit. Iar partea cea mai interesantă e că în timp de 2 ani numărul maxim de clienţi suficient de nebuni a ajuns a se cam completa către cifra de 23, aşa că mai sunt doar câteva ultime şanse de a te număra printre posesorii celei mai exclusiviste motociclete din lume din zilele noastre. Cine ştie, poate ajungi să bei şi o cafea cu Keanu Reeves când ţi-o vei prelua? Sau poate, cât te mai gândeşti, cineva a decis înaintea ta şi gata, toate cele 23 de motociclete au fost vândute? Iar altele nu vor fi produse, oricât de mulţi potenţiali clienţi şi-ar mai dori. E o promisiune sfântă de la Keanu.
0
24,786
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!