Coronavirusul a ucis Salonul Auto de la Geneva: expoziţia din 2021 a fost anulată, iar viitorul evenimentului este incert

30 Iunie 2020, 13:14
Denis Godorozea
Continuă drama pentru organizatorii şi vizitatorii Salonului Auto de la Geneva (Geneva International Motor Show, GIMS) — după ce în luna martie a acestui an expoziţia a fost anulată pentru prima dată în istoria de 70 de ani a evenimentului, se pare că nici anul viitor lumea auto nu va avea posibilitatea să participe la show-ul din Elveţia. Să fie acesta începutul sfârşitului pentru faimoasa expoziţie?
Organizatorii Salonului Auto de la Geneva se confruntă cu dificultăţi financiare după ce au fost nevoiţi să anuleze expoziţia din acest an din cauza pandemiei de coronavirus Covid-19 pe ultima sută de metri. Potrivit informaţiilor oferite de organizatori anterior, anularea evenimentului din 2020 a creat prejudicii de peste 10 milioane euro. În acest context organizatorii s-au văzut nevoiţi să solicite autorităţilor din Geneva un împrumut, iar acesta a şi fost aprobat chiar, astfel încât să acopere în totalitate pierderile. Ei bine, acordul a venit cu câteva condiţii extrem de stricte pentru organizatorii salonului auto.

Una din condiţii a fost restituirea unei sume de un milion de franci elveţieni (circa 935,000 euro) către vara anului 2021, însă această condiţie este inexecutabilă în contextul în care organizatorii au anunţat anularea expoziţiei din 2021 din motiv că cea mai mare parte a constructorilor auto au anunţat că cel mai probabil nu vor participa. Totodată, desfăşurarea unui eveniment ce înglobează peste 600,000 vizitatori ar putea să nu fie permisă de autorităţi, or OMS a venit cu prognoze mai puţin optimiste pentru pandemia de coronavirus.
În consecinţă, GIMS a anunţat că nu vede altă soluţie decât să cedeze drepturile pentru organizarea evenimentului celor de la Palexpo, ce deţin în proprietate pavilioanele unde în toţi aceşti ani s-au desfăşurat expoziţiile auto. Deocamdată nu se cunoaşte dacă un acord în acest sens a fost stabilit, iar cei de la GIMS au anunţat o conferinţă de presă la acest subiect în după-amiaza zilei de astăzi.
0
2,198
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!