E blindat, e american şi e creat pentru forţele speciale SWAT, iar acum e de vânzare!

27 Iunie 2020, 09:17
Ilie Toma
Vehiculele blindate sunt fascinante întotdeauna, chiar şi atunci când ele arată absolut standard pe din afară. Însă v-a venit vreodată ideea să aruncaţi o privire spre un vehicul blindat creat pentru profesioniştii care au de încasat gloanţe în adresa lor aproape în fiecare zi? Şi mai mult ca atât, v-aţi gândit vreodată că orice doritor cu capacităţi financiare şi-ar putea cumpăra un asemenea vehicul în garajul lui?
Ceea ce vedeţi mai jos are la bază un Chevrolet Suburban 3500 din 2016, cu un motor V8 generos sub capotă, de 6.0 litri de peste 470 CP. Exemplarul ăsta are doar 3,000 mile parcurse, adică sub 5,000 km.
Ulterior, maşina a nimerit pe mâinile unei companii americane specializate în blindaj, deţinută de veterani ai armatei şi ai forţelor speciale. Deci, oameni, care au fost chiar ei în bătaia puştilor de nenumărate ori şi ştiu diferenţa dintre a avea un echipament care te poate salva şi a nu-l avea. Vehiculul a fost adus acum la nivelul de protecţie B6, al doilea din topul ierarhiei şi e capabil să îndure inclusiv gloanţe de la lunete de calibru mare.
Nimic n-a fost dat uitării din lista de modificări. Pe lângă ranforsarea caroseriei, pentru ca această să nu permită trecerea gloanţelor, şi montarea de geamuri blindate, s-au schimbat până şi jantele, din cele care să aibă margine de protecţie în zona vulnerabilă în care se unesc cu anvelopele. Iar acestea, la rândul lor, sunt run flat, capabile să asigure continuarea deplasării chiar şi după încasare de gloanţe.
S-a modificat amplu şi suspensia maşinii, pentru a rezista greutăţii crescute şi a oferi rezistenţă şi la eventuale gloanţe. Pe acoperiş s-a montat un soi de portbagaj suplimentar, cu LED-uri, dar rolul lui e mai mult de a oferi protecţie la eventuale răsturnări. Sub capotă cele două baterii ale maşinii şi unitatea de control electronic au fost acoperite în nişte cutii adiţionale de protecţie, pentru a rezisţa gloanţelor.
Maşina are şi un sistem de stingere a unor eventuale incendii. În LED-urile de pe acoperiş şi de pe capotă au fost deja integrate lumini roşii şi albastre pentru forţele speciale, pentru că maşina a fost gândită să corespundă cu adevărat forţelor SWAT sau de poliţie, însă, dacă ea va fi cumpărată de un proprietar privat, acestei lumini roşii şi albastre vor trebuie înlocuite cu altele albe, întrucât purtarea elementelor luminoase poliţieneşti e ilegală în cele mai multe ţări ale lumii.
Caroseria maşinii a fost acoperită cu vopsea rezistentă la zgârâieturi, iar pentru ca maşina să poată sparge porţile ca-n filme, în faţă s-a montat o bară metalică uriaşă, fixată de cadrul maşinii, care urcă până la nivelul capotei, astfel încât cu ea să se poată lovi în forţă fără mari pagube aduse vehiculului.

Pentru zonele cu teren dificil, maşina dispune de tracţiune integrală şi un troliu în faţă.
Habitalcul e pregătit şi el pentru echipe de intervenţie. Panourile uşilor au fost acoperite cu material de uzură, care să reziste exploatării specifice. Rândul 2 de scaune are două locuri, iar rândul 3 are alte 2 locuri, dar care sunt orientate spe spate deja. Scaunele, apropo, sunt şi ele cu schelet metalic pentru a fi blindate.
De ce? Pentru că luneta din spate poate fi deschisă parţial, ca cei doi ocupanţi de pe ultimul rând de scaune, să poată scoate puştile pe geam şi să tragă din pln în afară, dacă au nevoie.
Deci, vehiculul ăsta e cu adevărat unul destinat acţiunii ca-n filme, doar că pregătit pentru lumea reală, acolo unde viaţa şi salvarea ei are un cu totul alt preţ.
Cât costă nebunia asta de vehicul american blindat? Mult. Foarte mult. Dar preţul e ţinut foarte discret de ochii lumii, şi va fi comunicat doar celor cu adevărat interesaţi de acest exemplar. Vă amintim, el a fost creat de o companie fondată şi deţinută de foşti membri ai armatei şi ai trupelor speciale. Şi oamenii ăştia iubesc să facă treabă şi să vorbească puţin.
1
12,613
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!