Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Equus Bass 770, un musclecar care combină perfect formele legendelor americane din secolul trecut

24 Iunie 2020 - 13:58
Denis Godorozea
Pentru cei ce consideră actualele Camaro, Challenger, Charger şi Mustang maşinuţe de fiţe, o companie privată din Detroit a pregătit un model cu totul special, un musclecar adevărat, care se inspiră de la industria clasică americană şi combină elementele stilistice ale legendelor secolului trecut. Un soi de Mustanchargerller. Ce ziceţi de aspectul acestui Equus Bass 770?
Creaţia celor de la Equus are la bază o platformă cu cadru dur realizată din aluminiu — americanii nu au utilizat o platformă preluată de la un model clasic rulat, ci au reprodus platforma unui Mustang cu propriile forţe, totodată adaptând-o la normele de siguranţă actuale. Astfel, şi caroseria este realizată dintr-un aliaje de aluminiu şi fibră de carbon. Sub capota coupe-ului este instalat benzinarul LS9 V8 de 6.2 litri, ce produce 640 CP. Motorul este preluat de la Corvette C6 ZR1.
În aceste condiţii Equus Bass 770 poate accelera până la 60 mph (97 km/h) în doar 3.4 secunde, viteza maximă constituind 320 km/h. Totodată, americanii susţin că maşina lor este manevrabilă şi sigură datorită suspensiei magnetice adaptive, iar pentru a face faţă puterii imense a fost echipată cu un sistem de frânare performant, livrat de Brembo, cu discuri carbon ceramice.
Interiorul Equus Bass 770 continuă filosofia exterioară şi se inspiră de la musclecar-urile clasice, însă mai are tangenţe şi cu Mustang-urile de la începutul anilor 2000. Ei bine, din punct de vedere tehnic şi interiorul este mult mai modern, cu mai multe afişaje pentru şofer, sisteme de asistenţă şi siguranţă integrate, dar şi un sistem multimedia personalizat cu ecran tactil pe consola centrală.
Habitaclul este tapisat cu piele, iar constructorul mai oferă şi posibilităţi de personalizare în ceea ce ţine de tipul tapiseriei şi materialele de decor. Astfel, Equus Bass 770 poate deveni o bijuterie contemporană în colecţia unui pasionat de coupe-uri clasice americane. Dar şi preţul este pe măsură — în funcţie de echipare această maşină poate costa între 230 şi 250 mii dolari americani.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter