(FOTO) Preţul asigurărilor RCA vor creşte de la 1 iulie? Care categorii de vehicule sunt vizate

18 Iunie 2020, 09:04
Denis Godorozea
Preţurile pentru asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) ar putea creşte în Republica Moldova începând cu 1 iulie 2020. Informaţia nu a fost deocamdată confirmată oficial de autorităţi, însă actele în posesia cărora a intrat Agora.md specifică şi categoriile de vehicule care vor fi cel mai mult afectate de viitoarele scumpiri.
Foto - Agora.md

Potrivit actelor publicate, au fost revizuiţi coeficienţii de rectificare, iar în consecinţă cel mai resimţite se vor face scumpirile pentru asigurările RCA pentru maşinile de taxi şi troleibuze. Respectiv, pentru maşinile angajate în serviciile de taxi coeficientul de rectificare va fi majorat de la 3 până la 10! În cazul troleibuzelor se prevede o majorare a coeficientului de la 3 până la 7Documentul prevede majorarea coeficientului de la 0.7 până la 1.15 pentru maşinile cu capacitatea cilindrică de până la 1,200 cm3. Totodată, în cazul vehiculelor echipate cu motoare cu o capacitate cilindrică de peste 3.0 litri coeficientul va fi micşorat aproape dublu, de la 3.0 la 1.6. Celelalte modificări de coeficiente le puteţi urmări în imaginile ataşate.
Foto - Agora.md

Contactată de Agora.md, directoarea Departamentului Asigurări din cadrul Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) nu a infirmat, dar nici nu a confirmat aceste informaţii, sugerând că nu poate oferi informaţii în acest sens până la data de 1 iulie 2020. Nici companiile de asigurări din ţara noastră nu s-au oferit să facă claritate la subiect.
0
10,225
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!