Ford Fiesta devine mai atractiv pentru cumpărătorii europeni: versiuni micro-hibride şi alte actualizări

11 Iunie 2020, 16:41
Denis Godorozea
Ford anunţă actualizări generoase pentru hatch-ul Fiesta în Europa — cel mai compact model din gama americanilor a beneficiat de câteva motorizări noi, micro-hibride, dar şi alte actualizări tehnice importante. Fiesta devine mai atractivă pentru cumpărătorii europeni acum.
Cele mai importante modificări ţin de substratul tehnic şi anume lista motorizărilor, care a fost suplinită cu două variante micro-hibride, cu generator starter de 48V. Motorizările au la bază două variante de putere ale aceluiaşi motor pe benzină de 1.0 litri: varianta incipientă este capabilă să livreze 125 CP şi 210 Nm, pe când varianta de top este capabilă de 155 CP şi 240 Nm. Generatorul-starter oferă pentru ambele versiuni un surplus de 24 Nm în primele clipe de acceleraţie, dar şi asigură o economie de combustibil de circa 5% comparativ cu motorizări similare doar pe benzină.
Pentru celelalte motorizări au fost introduse modificări de soft şi alte îmbunătăţiri importante. De exemplu, pentru motoarele păe benzină de 1.0 litri a fost introdusă cutia robotizată cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj, iar datorită actualizărilor de soft motorul poate deactiva un cilindru în timpul unui regim de rulare lejer.
Printre alte actualizări tehnice se enumer cele de asistenţă pentru şofer şi siguranţă activă: Fiesta a devenit capabilă să pornească automatizat acum în ambuteiaj, cu sistemul de cruise-control adaptiv inclus. Modelele noi produse vor fi echipate acum cu sistemul de monitorizare a indicatoarelor rutiere şi asistenţi de parcare electronici mai avansaţi. Modificări au fost anunţate şi pentru sistemul multimedia SYNC3 şi aplicaţiile mobile de conectare cu maşina.
0
2,085
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!