I-a aparţinut unui pensionar german, pe bune: Un exemplar de Opel Vectra B, cu doar 8,028 km la bord, scos la vânzare!

25 Iunie 2020, 12:22
Redacţia PiataAuto.md
Ar putea să ajungă într-o zi super popularul Opel Vectra o maşină de colecţie? Da, acel Opel Vectra despre care se spunea că e visul moldoveanului din anii de demult! S-au produs cu milioanele, pasionaţii auto îl vedeau ca nimic altceva decât un model mediocru şi practic, iar cei care au ajuns să-l deţină au cu siguranţă nu doar amintiri plăcute, ci şi din cele dureroase, cauzate de fiabilitatea mai precară a unor motorizări.
Şi totuşi, vor exista oameni pentru care un Opel Vectra B va însemna asocierea cu nişte momente plăcute din copilărie, petrecute cu familia, sau pur şi simplu nişte amintiri plăcute de acum 10-20 de ani. Aşa că mulţi ar putea trage cu ochiul cu foarte mare atenţie şi nostalgie la acest exemplar de Opel Vectra B din 1996, scos la vânzare acum, după 24 de ani, cu doar 8,028 km la bord!
Ce s-a întâmplat cu el, unde şi de ce a stat el conservat vreme de 24 de ani până azi, de a mers doar 8 mii km la viaţa lui? N-o să vă vină să credeţi, dar aici e vorba de exact povestea aia de legendă, că i-a aparţinut unui pensionar german, care n-a prea folosit-o aşa cum ar fi putut. Şi am fi spus că e un basm de adormit copiii, dacă maşina n-ar fi cu adevărat atât de bine conservată, având până şi lubrifiantul original de uzină aplicat pe colectorul motorului.
Apropo, motorizarea exemplarului e una absolut banală — e vorba de un benzinar aspirat natural de 1.8 litri, însă unul de 16 valve, care dezvoltă 116 CP. Exemplare ale acestei motorizări s-au produs cu duiumul, deci nu e ca şi cum ai cumpăra o Vectra 2.5 GSi din aceeaşi generaţie, de exemplu, care a fost produsă în numai 3,900 exemplare pe parcursul întregii cariere. Vectra B de 1.8 litri să găseau cu sutele de mii. Particularitatea acestui exemplar e cutia automată, care să găsea ceva mai rar.
Dincolo de asta, nu e nimic special şi emoţional în acest Opel Vectra B decât parcursul lui incredibil de mic şi starea de vehicul practic nou, conservat remarcabil de bine. Deci, cunoscătorii fini şi colecţionarii nu se vor prea înghesui să-l cumpere, doar cei pentru care modelul are o valoare emoţională personală. Tocmai de asta nici preţul acestei maşini nu e exagerat: doar 4,999 euro!
Vânzătorul mai declară, apropo, că a schimbat recent uleiul în motor, ba chiar şi cureaua de distribuţie în luna ianuarie 2020, întrucât vârsta curelei i-a dictat această necesitate, chiar dacă s-a mers atât de puţin cu ea. Maşina are sistem de aer condiţionat, trapă şi n-a fost implicată niciodată într-un accident.
Opel Vectra B s-a produs între anii 1995 şi 2002 şi a fost unul din cele mai populare ale acelor vremuri în Europa.

Voi ce spuneţi? Aţi da 5 mii euro pe o Vectra B practic nouă astăzi?
0
46,010
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!