I-a dat maşina cu împrumut unui amic din Chişinău şi acum cere ajutorul pentru a o găsi!

10 Iunie 2020, 10:51
Redacţia PiataAuto.md
Un cetăţean din Chişinău cere ajutorul pentru a-şi putea găsi maşina pe care i-a împrumutat-o benevol unui amic — un BMW Seria 5. Amicul a dispărut, nu mai poate fi găsit, însă proprietarul BMW-ului a primit deja câteva amenzi de la camerele video din traficul din Chişinău, fapt care confirmă că maşina e în continuare exploatată bine-mersi.
Un caz absolut ciudat, veţi spune. Aşa am zis şi noi, aşa că l-am contactat direct pe Vasili Cassir, proprietarul BMW-ului Seria 5 cu pricina, pentru a verifica informaţia şi a afla detalii din prima sursă. Aşadar, Vasili i-a împrumutat unui amic maşina încă în ianuarie şi a făcut-o benevol, fără a întocmi vreun act, aşa cum mulţi dintre noi o facem. Atunci Vasili plecase într-o deplasare pe o perioadă mai lungă şi înţelegerea verbală a fost ca amicul să aibă grijă de maşină în timp ce o exploatează, iar dacă maşina ar păţi ceva, acesta ar purta răspundere pentru eventuale reparaţii.
Doar că timpul a trecut, amicul nu mai poate fi găsit, iar situaţia capătă seriozitate. Vasili a primit deja câteva amenzi de la camerele de trafic din Chişinău, care au surprins maşina încălcând regulile de circulaţie — la 7 aprilie ea a fost fotografiată la str. Băcioii noi cu viteza de 68 km/h în loc de 50 km/h, iar la 4 aprilie a fost surpinsă virând la dreapta în loc nepermis de pe str. Vasile Lupu din Chişinău. Vasili ne-a transmis şi pozele amenzilor, drept dovadă a faptului că maşina îi aparţine în continuare lui.
L-am întrebat de ce nu raportează la poliţie acest incident, întrucât el e în continuare proprietarul maşinii, iar situaţia lui implică o încălcare evidentă de lege, din ceea ce descrie dânsul. A zis că a ezitat până acum, crezând că nu are dreptul s-o facă, din moment ce i-a înmânat amicului benevol bunul. A încercat să meargă şi acasă, doar că amicul trăia într-un apartament închiriat, iar la adresa veche nu mai poate fi găsit.
Acum Vasili cere ajutorul comunităţii pentru a-şi putea găsi maşina — un BMW Seria 5 E34, 530i, de culoare argintie, cu numerele de înmatriculare PSB 854. Totuşi, l-am sfătui pe Vasili să anunţe şi poliţia pentru ca maşina să poate fi dată în căutare şi stopată cu prima ocazie. Iar noi toţi ceilalţi ar trebui să învăţăm câteva ceva, poate, dintr-o asemenea situaţie — despre cui i-am putea împrumuta maşina pe care o deţinem.

UPDATE: Istoria are continuitate: proprietarul BMW-ului şi-a găsit maşina, dar într-o stare jalnică.
0
15,013
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!