Informaţii noi despre primul electromobil Dacia! Cât de mult se va deosebi de conceptul Spring?

8 Iunie 2020, 14:03
Denis Godorozea
Dacia a prezentat conceptul primului său electromobil în primăvara acestui an — premiera Dacia Spring a avut loc în mediul online, după ce Salonul Auto de la Geneva a fost anulat din cauza crizei pandemice provocate de coronavirus. Tot atunci oficialii constructorului din Mioveni au confirmat premiera versiunii de serie pentru cea de-a doua jumătate a acestui an, iar acum în web au fost dezvăluite detalii noi despre viitorul electromobil.
Cum se anticipa anterior, Dacia Spring va fi foarte apropiată de compacta electrică Renault City K-ZE, comercializată în China. Cele două modele vor fi identice şi în materie de design, însă acest lucru a permis reducerea costurilor de dezvoltare, iar asta promite şi un preţ mai accesibil pentru clienţii finali. Potrivit designerului şef Renault, Laurens van den Acker, versiunea de serie va avea un aspect exterior similar cu conceptul. Deci, probabil toate ideile stilistice vor fi moştenite de electromobilul de serie, cu excepţia elementelor mult prea futuriste pentru Dacia, precum LED-urile din blocurile optice spate şi caroseria de mai multe nuanţe.
Conceptul nu a prezentat habitaclul electromobilului, însă acum că modelul Renault K-ZE este comercializat de mai multe luni, putem vedea şi interiorul electromobilului, care va fi identic cu excepţia emblemelor. Comparativ cu celelalte modele din gamă, cel mai probabil Spring va dispune de ecrane pe consola centrală şi un instrumentar de bord digital începând cu versiunile entry-level.
Debutul comercial este programat pentru anul 2021, iar toate informaţiile vor fi dezvăluite până la sfârşitul anului curent. Dacia promite că Spring va fi cel mai accesibil electromobil pe piaţa europeană, dar care va putea oferi o autonomie decentă de circa 200 kilometri.
0
3,564
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!