Informaţii oficiale de la poliţie pe cazul Mercedesului surprins azi în trafic şi urmărit acum două săptămâni în Chişinău

22 Iunie 2020, 16:44
Redacţia PiataAuto.md
Azi dimineaţă v-am anunţat despre faptul că Mercedesul urmărit şi reţinut de poliţie într-un episod şocant din capitală acum două săptămâni a fost observat azi de noi în traficul din Chişinău bine-mersi. Ne-am întrebat, fireşte, dacă nu cumva tot acelaşi şofer conducea maşina, având în continuare permisul suspendat şi în general ce se întâmpla cu ancheta pe cazul dat?
Dimineaţă am aflat că, de fapt, două săptămâni în urmă a fost reţinut nu şoferul beat, ci un pasager agresiv. Iar şoferul a fost lăsat în stare de ebrietate. Am solicitat mai multe informaţii de la poliţie şi iată informaţiile oficiale pe care le avem până la această oră.

Din informaţiile furnizate de Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău până la acest moment, putem confirma următoarele:
Şoferul, care a fost stopat în stare de ebrietate la data de 07 iunie, la volanul exemplarului Mercedes-Benz de mai sus, are dosar penal în prezent, deschis pe articolul 264-1 al codului penal — „Conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe.”. Punctul 4 al acestui articol prevede că acţiunile „săvârşite de către o persoană care nu deţine permis de conducere sau care este privată de dreptul de a conduce mijloace de transport, se pedepsesc cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 1 an.”.

Cauza Penală este remisă la Procuratura Chişinău, of. Râşcani.

Cel mai şocant fapt este, însă, cercetarea în libertate a şoferului şi nereţinerea lui sau a vehiculului. Deci, recapitulând pe scurt situaţia:

— un şofer în stare avansată de ebrietate
— cu permisul deja suspendat o săptămână mai devreme tot pentru stare de ebrietate
— provoacă o urmărire periculoasă pe străzile oraşului
— punând viaţa în pericol atât a celor 8 ocupanţi ai maşinii sale, cât şi a colaboratorilor de poliţie care-l urmăresc, dar şi — în primul rând — a tuturor oamenilor de prin preajmă
— impunând 6 echipaje de poliţie şi forţe speciale să alerge pe urma lui, achitaţi din bugetul statului
— supunând riscului integritatea automobilelor de poliţie implicate,

atunci când este în sfârşit prins în flagrant delict, recidivând, este lăsat să plece acasă după asta? Cum? Cum e posibil?
Am solicitat serviciului de presă al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău să ne confirme sau să ne infirme dacă şoferul surprins azi la volanul Mercedesului din trafic este cel anchetat, sau e o altă persoană căreia i s-a încredinţat condusul automobilului. Până la această oră nu ni s-a răspuns la această solicitare, deci încă nu avem certitudinea că şoferul surprins azi la volan nu este „eroul” urmăririi de acum 2 săptămâni.

Când vom avea un răspuns din partea poliţiei, vom reveni cu informaţia disponibilă atunci.

Citiţi ştirea de azi dimineaţă:
(VIDEO) Vă amintiţi de Mercedesul reţinut acum 2 săptămâni de 6 echipaje de poliţie în Chişinău? Azi el circulă din nou bine-mersi!
0
5,861
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!