Jaguar lansează actualizări tehnice majore pentru SUV-ul electric I-PACE

23 Iunie 2020, 13:46
Denis Godorozea
Deşi nu a venit timpul pentru un facelift amplu de mijloc de carieră, Jaguar a pregătit modificări tehnice consistente pentru primul SUV electric din gamă — I-PACE. Printre actualizări se enumeră un încărcător nou mai eficient, dar şi un sistem multimedia absolut nou.
Încărcătorul standard pentru wallbox-urile casnice a fost înlocuit cu unul mai eficient. Astfel, dacă până acum I-PACE putea fi încărcat în condiţii casnice cu viteză de până la 7 kW, acum acesta poate încărca cu 11 kW, graţie noului încărcător tri-fazic. În cifre de autonomie, această actualizare rezultă într-un surplus de 53 kilometri de parcurs pentru fiecare oră de încărcare, iar rezervele bateriei pot fi suplinite în proporţie de 100% în 8.6 ore acum.
La nivel estetic SUV-urile actualizate vor putea fi distinse în trafic graţie noilor finisaje pentru calandrul decorativ frontal, dar şi prin cele 3 nuanţe noi de caroserie de roşu, albastru şi gri: Caldera Red, Protofino Blue şi Eiger Grey. Totodată, versiunile S au jante originale noi de 19 ţoli în schimbul celor vechi de 18 ţoli.

O altă modificare tehnică importantă vine la interior — britanicii au pregătit un sistem multimedia nou Pivi Pro, cu afişaje redesenate, integrat în ecranul de 12.3 ţoli. Producătorul susţine că acesta a devenit mai rapid şi mai simplu în utilizare acum, în mare parte datorită unificării cu afişajele distinctive gadget-urilor mobile contemporane. Ca şi anterior sunt disponibile conectivităţile Apple CarPlay şi Android Auto, iar acum smartphone-urile pot fi încărcate wireless într-un spaţiu dedicat la bord. Indiferent de versiunea aleasă, pentru I-PACE devine standard sistemul de monitorizare video de 360 grade.
Versiunile actualizate Jaguar I-PACE vor fi disponibile pe piaţă în perioada imediat următoare după premieră. Constructorul nu a anunţat modificări la nivel de preţ, iar astfel putem anticipa că chiar şi cu aceste actualizări, electromobilul va menţine preţurile anterioare.
0
1,402
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!