Lada părăseşte definitiv piaţa europeană! Ultimul model din gamă, Niva, nu mai are acces în ţările UE

3 Iunie 2020, 13:06
Denis Godorozea
Lada 4x4 (Niva) este unul dintre cele mai populare modele din gama constructorului rusesc pe piaţa europeană — în ciuda substratului tehnic arhaic şi vârstei înaintate, Niva a mai avut acces pe anumite pieţe de pe Bătrânul Continent, unde de regulă standardele de siguranţă şi de poluare sunt mult mai severe decât ceea ce poate oferi o Niva. Mai mult de atât, anul 2019 a adus şi un record pentru Niva, cu un număr total de 2,900 unităţi importate pe pieţele europene. Ei bine, se pare că istoria europeană a faimosului offroader rusesc a luat sfârşit.
Lada Niva a fost adaptată special pentru piaţa europeană — conform legislaţiei automobilele trebuie să ofere standard un număr minim de airbag-uri, iar astfel versiunile destinate Bătrânului Continent se disting de cele comercializate în Rusia prin prezenţa pachetului minim de airbag-uri. În schimb, din punct de vedere al substratului tehnic cele două maşini sunt aproape identice, ceea ce înseamnă că precum şi în Rusia, offroader-ele comercializate în Europa au sub capotă benzinarul arhaic de 1.7 litri, cu 83 CP la activ, cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte — acest motor nu se încadrează în normele de poluare înăsprite, iar astfel maşina nu va mai putea fi vândută legal în ţările membre UE.
De menţionat, că prin excluderea din gamă a offroader-ului 4x4/Niva, brandul Lada pleacă definitiv din Europa, or mai devreme din oferta europeană a fost exclus şi modelul Vesta. Se pare că ruşii nu planifică să revină pe Bătrânul Continent în viitorul apropiat. La moment reprezentanţele Lada din Germania şi Polonia sunt preocupate de vânzarea ultimilor maşini rămase în stoc, iar livrările s-au şi încheiat deja.
0
7,444
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!