Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Limita de viteză de 30 km/h şi interdicţii de circulaţie pentru motoarele diesel: programul autorităţilor de la Paris

17 Iunie 2020 - 14:58
Denis Godorozea
Un proiect de lege foarte sever a fost anunţat în aceste zile de autorităţile Parisului — în capitala franceză ar putea fi impusă o limită de viteză de doar 30 km/h pentru toate automobilele, iar din 2024 accesul în oraş ar putea fi interzis complet pentru maşinile cu motoare diesel. Totodată, va fi redus dramatic şi numărul parcărilor auto.
Deocamdată propunerea a fost enunţată de primarul oraşului Paris, Anne Hidalgo, care susţine că aceasta va evolua într-un proiect legislativ dacă va câştiga alegerile locale de la finalul lunii iunie. Anterior Hidalgo a susţinut mai multe proiecte de limitare a circulaţiei maşinilor în capitala franceză şi planifică să elimine complet automobilele din Paris, cel puţin de pe străzile centrale. Bineînţeles, concomitent Hidalgo şi echipa ei promovează soluţiile alternative de transport.

Printre proiectele anunţate de Anne Hidalgo se enumeră nu doar reducerea vitezei de circulaţie, dar şi interdicţia de circulaţie pentru toate maşinile cu motoare diesel. Totodată, femeia planifică să transforme circa 50% din parcările auto în zone pietonale.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter