Mazda anunţă actualizări tehnice consistente pentru gama europeană CX-5

23 Iunie 2020, 17:12
Denis Godorozea
Deşi au trecut circa 4 ani de la lansare, Mazda CX-5 nu a beneficiat încă de un facelift de mijloc de carieră. Ei bine, probabil japonezii nu văd necesitatea în a schimba un produs finit şi foarte atractiv ca design. În schimb, CX-5 se bucură d eo nouă serie de actualizări tehnice, iar de această dată modificările au fost preparate special pentru SUV-urile destinate pieţelor europene.
Gama de motorizări a rămas neschimbată — în Europa Mazda CX-5 este oferită în continuare cu benzinarele aspirate natural de 2.0 şi 2.5 litri, ce dezvoltă 165 şi, respectiv, 194 CP. Mai există în gamă şi motorizarea turbodiesel de 2.2 litri, disponibilă în două versiuni, cu 150 sau 184 CP. Benzinarul turbo de 2.5 litri încă nu şi-a făcut apariţia în gama europeană. Chiar şi aşa, japonezii promit că motorul aspirat natural de 2.0 litri va fi mai eficient acum, or a fost înzestrat cu sistemul de deactivare a doi cilindri într-un regim de rulare mai lejer. Deocamdată sistemul este prevăzut doar în tandem cu cutia manuală cu 6 rapoarte.
Toate versiunile CX-5 dotate tracţiune 4x4 vor fi echipate acum cu sistemul Off-road Traction Assist, acesta poate să imita blocarea diferenţialului şi promite capacităţi sporite pe teren accidentat, noroi sau zăpadă. Concomitent japonezii anunţă îmbunătăţiri la nivelul sistemului adaptiv de iluminare, dar şi pentru sistemul de frânare automatizată de urgenţă cu detectarea pietonilor.
La interior Mazda a pregătit un ecran mai generos de 8 inch pentru sistemul multimedia, anterior chiar şi versiunile de top aveau un ecran de cel mult 7 inch. Tot aici japonezii raportează o izolare fonică mai bună şi noi combinaţii de tapiserie textilă şi piele artificială. La nivel de design exterior modificări nu există, cu excepţia noii nuanţe de caroserie Polymetal Grey.
Lansarea comercială în Europa va avea loc în următoarele săptămâni. Pe Bătrânul Continent Mazda CX-5 este cel mai solicitat model din gamă, ce deţine o cotă de 26% din vânzările totale ale brandului. De altfel, la nivel global CX-5 are o cotă de 30%!
0
1,466
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!