Mercedes-AMG a eliminat turbolagul integrând un motor electric în turbină!

18 Iunie 2020, 14:55
Denis Godorozea
Viitoarele modele de performanţă din cadrul Mercedes-AMG vor fi echipate cu motorizări actualizate, echipate cu turbine absolut noi, create în colaborare cu cei de la Garett Motion şi asistate de motoare electrice compacte. Astfel specialiştii din Affalterbach susţin că au reuşit să elimine turbolagul, să îmbunătăţească performanţele şi eficienţa unităţilor de propulsie.
Tehnologia a fost ochită la bolizii Formula 1, iar la ora actuală este la etapa finală de teste înainte ca să fie integrată pe automobilele de serie semnate de Mercedes-AMG. Potrivit oficialilor companiei, turbina electrificată se va regăsi ulterior pe unităţile de 2.0 litri, dar şi pe cele de 4.0 litri, instalate sub capotele versiunilor de performanţă ale modelelor mari.
Noua turbină are un motor electric super compact, de doar 4 cm, integrat pe axul turbinei. Funcţionarea acestuia permite eliminarea completă a turbolagului, dar şi îmbunătăţirea reacţiilor sistemului de propulsie. În aceste condiţii turaţiile turbinei ajunge la 170,000 rpm. Precum şi în cazul motorizărilor micro-hibride EQ Boost, motorul este cuplat la un sistem electric la 48V.
0
7,446
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!