Mercedes-Benz W124 E500 a crescut atât de mult în preţ, încât până şi exemplarele cu peste 200 mii km parcurşi au preţ exorbitant

29 Iunie 2020, 19:42
Ilie Toma
Mercedes-Benz E500 e deja o maşină de colecţie în toată legea, asta o ştiţi, probabil. Creată de cei de la Porsche la rugămintea celor de la Daimler şi construită tot la uzina Porsche în acei ani, numărul de exemplare produse a trecut puţin peste 10 mii în întreaga carieră a modelului.
În ultimii ani, au răsărit mai multe exemplare superbe de E500 W124, fie conservate în stare aproape nouă, fie recondiţionate, care se vindeau la preţuri foarte mari, de multe zeci de mii de euro, iar un exemplar conservat de la BRABUS Classics se vânduse chiar la peste 200 mii euro.
Totuşi, Mercedes-Benz W124 E500 a crescut şi mai mult în preţ în ultimii ani, într-atât de mult, încât aproape orice exemplar cât de cât în stare bună şi păstrat are un preţ de câteva zeci de mii de euro. Mai mult ca atât, chiar exemplarele cu istorii de modificări nu tocmai apreciate de colecţionari, sau cele cu parcursuri foarte mari, ajung să se vândă la preţ exorbitant!
E şi exemplul acestui automobil, din Norvegia. Vânzătorul zice că e un Mercedes-Benz E500 60 AMG W124 din 1992, însă recunoaşte că el nu a ieşit aşa pe poarta uzinei. În anii 1994-1995 s-au produs câteva E500 cu motor de 6.0 litri semnat de AMG, în loc de cel de 5.0 litri de pe E500, acestea purtând numele de E60 AMG. Doar că unii proprietari de E500 au privit cu dorinţă la acel motor mai mare şi şi-au convertit după achiziţie maşinile, cumpărând noul motor de la AMG. Convertirea să făcea relativ uşor, pentru că în rest, cu excepţia unor detalii de interior, maşinile erau identice, inclusiv la suspensie.
Aşadar, această maşină din Norvegia a ieşit şi ea de pe poarta uzinei drept E500 cu motor obişnuit. Avea chiar şi o culoare argintie. Dar ulterior proprietarul său a convertit-o în E60 AMG, instalându-i motorul de 6.0 litri, care dezvolta 374 CP şi 580 Nm. Are toată documentaţia de la AMG, totul a fost făcut aşa cum se permitea atunci, însă pentru colecţionarii mai pretenţioşi această convertire scade din atractivitate. Mai ales că ulterior s-a modificat şi culoarea maşinii în negru, dar şi interiorul acesteia, pentru a corespunde stilului de E 60 AMG.
Totuşi, asta nu l-a împiedicat pe proprietar s-o savureze în plăcere până acum, atingând un parcurs onorabil de 214,000 km. Şi cu cât credeţi că o vinde după 28 de ani de exploatare? Ei bine — cu 55,200 euro! Da, 55 mii, la toate modificările pe care le are maşina şi la parcursul său deloc neglijabil!
Asta da, maşină, care, după 28 de ani, cu istoria, ajunge să se vândă cu asemenea preţ exorbitant! E Mercedes-Benz W124, ce mai! Voi, cei care le mai aveţi în proprietate, fie că sunt E500 sau alte motorizări mai puţin căutate, poate ar fi cazul să vă gândiţi să le conservaţi pentru viitor, că vedeţi că preţul la ele creşte ca pe drojdie?!
1
51,672
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!