Mercedes-Benz confirmă: viitoarea generaţie S-Class va menţine benzinarul V12

19 Iunie 2020, 10:01
Denis Godorozea
În mediul online au fost publicate detalii noi referitoare la viitoarea generaţie Mercedes-Benz S-Class W223. Informaţiile au fost obţinute de portalul mercedes-fans.de în cadrul unui interviu cu inginerul-şef al noii generaţii S-Class. Astfel, au fost dezvăluite detalii captivante despre premiera care va avea loc în doar câtev asăptămâni.
Astfel, potrivit informaţiilor distribuite de oficialul Mercedes-Benz, proiectarea noii generaţii a demarat încă în 2015, iar germanii au optat în continuare pentru o platformă clasică, deşi nouă, cu motor amplasat longitudinal şi tracţiune standard pe puntea spate. Ulterior aceeaşi platformă va sta la baza altor modele din gamă, cel mai probabil fiind vorba despre SUV-urile mari şi gama E-Class de generaţie nouă.

Platforma modulară a permis lansarea mai multor versiuni, în funcţie de ampatament — vor exista cel puţin trei variante de ampatament/lungime: standard, long şi cea mai lungă, pentru limuzinele Maybach. Totodată, fiecare versiune va avea un ampatament mărit, comparativ cu precedesorii, cu până la 40 mm.
Noul S-Class va dispune în continuare de versiuni de lux suprem semnate de Maybach, dar şi versiuni de performanţă cu siglele AMG. Iar aici vine şi una dintre cele mai captivante noutăţi — standard S-Class va avea motoare cu 6 şi 8 cilindri, cu diverse capacităţi cilindrice, inclusiv în cadrul motorizărilor hibride, micro-hibride şi de tip plug-in hybrid, iar pentru variantele de top vor fi în continuare disponibile benzinare V12, aici fiind vorba de generaţia actuală a motorului, care bineînţeles va beneficia de modernizări consistente. Motorul va fi disponibil, însă, doar pentru gama Mercedes-Maybach, iar S-Class-urile de Mercedes-AMG vor opta, cel mai probabil, pentru un sistem electrificat pe baza benzinarului V8.
Printre alte noutăţi pe care le promite constructorul german pentru noul S-Class este puntea spate viratoare, oferită opţional, dar şi o listă mai generoasă de sisteme de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer. S-Class va fi primul model din gamă care să primească un sistem de pilot automat de nivelul III, chiar din momentul premierei, iar ulterior prin actualizările de soft va fi introdus şi sistemul de nivelul IV.

Premiera noului Mercedes-Benz S-Class va avea loc în luna septembrie a acestui an. În prima jumătate a anului viitor este aşteptată şi o navă amiral 100% electrică în gama germanilor — Mercedes-Benz EQS, coupe-ul stilat cu patru uşi.
0
1,264
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!