Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Microbuz moldovenesc, prins supraîncărcat de poliţiştii germani şi reţinut. A încercat să-i mintă din nou pe poliţişti

28 Iunie 2020 - 10:51
Redacţia PiataAuto.md
Din păcate, cultura de a încărca vehiculele conform normelor admise lipseşte aproape cu desăvârşire în Moldova, chiar şi atunci când aceste vehicule trebuie să călătorească mai departe, în alte ţări.
Recent, un microbuz moldovenesc a fost surprins pe autostrada A6 din Germania de către poliţiştii de acolo, fiind vizibil supraîncărcat şi având încă şi o remorcă, pe care transporta un alt automobil. Poliţiştii au staţionat microbuzul şi, când i-au fost deschise uşile, s-a constatat că acesta era încărcat până-n vârf, adică efectiv până la linia acoperişului. Suspectând o depăşire a greutăţii, vehiculul a fost dus la cântar.
Aici s-a confirmat că masa totală efectivă a microbuzului moldovenesc o depăşea cu 29.06% pe cea admisă, iar greutatea pe axul spate o depăşea cu 35% pe cea permisă. Odată cu asta, s-au constat mai multe încălcări şi şoferului i s-a aplicat o amendă de 638.75 euro, pe care a trebuit s-o achite imediat dacă voia să-şi primească microbuzul înapoi. Totuşi, microbuzul a fost reţinut temporar, ridicânu-i-se plăcuţele de înmatriculare, până la momentul în care un alt vehicul va putea veni să preia surplusul de greutate şi doar după asta moldoveanul îşi va putea continua drumul cu microbuzul său.
Paradoxul e că, după ce i s-a înaintat această condiţie, şoferul a declarat că a găsit un vehicul adiţional şi a încercat să transporte o parte din marfă către acel vehicul menţionat, sperând că poliţiştii germani îl vor crede şi-şi va putea continua drumul. Adevărul e că şoferul a încercat, de fapt, să stocheze surplusul de bagaje într-o ascunzătoare, după care să vină cu acelaşi microbuz al său şi să le încarce înapoi. Poliţiştii germani au fost suspicioşi, l-au urmărit şi i-au descoperit ascunzătoarea. Aşa că moldoveanul nu şi-a primit microbuzul înapoi şi nu şi-l va primi până când va veni un al doilea vehicul să preia marfa în surplus.

Cu legea nu te pui, şi nici pe poliţiştii germani nu-i prosteşti chiar cu una cu două!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter