Misiunile dificile continuă şi pe timp de pandemie: 4 Mercedes-Benz Actros au tractat 330 tone

12 Iunie 2020, 15:58
Denis Godorozea
Chiar şi în perioada crizei pandemice provocate de coronavirus Covid-19, camioanele şi companiile de transportare de mărfuri şi-au continuat cu precizie activitatea, pentru a asigura buna funcţionalitate a celorlalte ramuri ale economiei, procese pe care poate nu le urmărim şi sesizăm, dar absolut vitale pentru orice societate. Este cazul companiei Paule din Stuttgart, specializată pe transportul încărcăturilor mari şi masive, care a avut planificată o transportare importantă pentru un client din Coesfeld, care nu putea fi perturbată nici măcar pe timp de pandemie.
Astfel, şoferii iscusiţi şi 4 unităţi Mercedes-Benz Actros cu câte 650 CP la activ, dintre care două camioane cu 4 axe, au ieşit să-şi facă meseria conform planurilor iniţiale, în termen. Camioanele trebuiau să transporte o autoclave imense de 7 metri în înălţime şi lăţime şi 12 metri în lungime, cu presiune interioară de 12 bar şi temperatură de 250 grade Celsius. Încărcătura de aproape 330 tone urma să fie transportată la distanţă de 33 kilometri, de la producător spre client.
Cu asemenea dimensiuni şi un centru de greutate înalt, operaţiunea trebuia calculată cu exactitate din timp pentru a preveni orice risc de catastrofă. Rezervoarele au fost încărcate pe o platforme speciale cu 22 axe, ce urmau să fie tractate la viteze minime, cu viraje lente, astfel încât să nu fie depăşit unghiul-limită de înclinare de 5 grade.
În cadrul operaţiunii, cele două Mercedes-Benz Actros cu câte 4 axe au fost angajate în trasportarea rezervoarelor imense, pe când alte două camioane standard au livrat alte componente pentru rezervor, inclusiv capacul de 20 tone. Procesul a durat 6 ore, iar într-un final încărcătura a fost livrată la locul destinaţiei în timpul stabilit, urmând ulterior ca rezervoarele să fie transportate clientului pe apă.
0
5,687
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!